Τρίτη, Ιανουαρίου 27

Οι πρώτες εφτά μέρες

  Είναι 8 Φλεβάρη, μια βαρετή Κυριακή. Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες προσέρχονται με το ύφος κάποιου ποδοσφαιρόφιλου που η γυναίκα τους τους τραβολογάει σε πρεμιέρα παράστασης πειραματικής σκηνής.  Μπαίνοντας ο Αλέξης κλείνει κρυφά το μάτι στην Άγκελα.
  Είναι Δευτέρα 9 Φλεβάρη. Η Γερμανίδα πρωθυπουργός ανακοινώνει διαδικασίες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Αλέξης από το Μαξίμου επιβεβαιώνει. Όλοι οι τραπεζίτες και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι σε Γερμανία και Ελλάδα είναι σε θέση μάχης. Μέσα σε μια συνεδρίαση τζογάρεται στα ταμπλώ δυό φορές το επίσημο χρέος της Ελλάδας. Μισό τρις. Τα μισά καταλήγουν στη  DeucheBank και τα υπόλοιπα στην Εθνική Τράπεζα.
  Είναι Τρίτη 10 Φλεβάρη. Η Τράπεζα της Ελλάδος καλεί  όλους τους πιστωτές να πληρωθούν. Τα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως είναι έξαλλα με τις δύο κυβερνήσεις. Ο Σορός του Σόρος εκτείθεται στα Σκόπια σε δημόσιο προσκύνημα. Ο Βόλφγκαγκ με το Βαρουφάκη σιγοτραγουδάνε σε ανατολικο Βερολινέζικο μπιστρώ κέλτικα εμβατήρια.
  Είναι Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015. Η Γερμανία ανακοινώνει ότι ο όρος GREXIT αποτελεί πλέον κειμήλιο μιας παρελθούσης εποχής. Ο Βαρουφάκης καλείται από το ΔΝΤ για να το αναλάβει.
  Είναι Πέμπτη 12 και στην κηδεία του Σόρος ο Καμμένος προσφέρει συμφωνία με τον όρο Σλαβομακεδονία στους τεθλημένους και ορφανούς από τον ¨προστάτη¨τους ηγέτες. Μετά τις υπογραφές οι Σκοπιανοί ανακαλύπτουν ότι η ονομασία ήταν γραμμένη με ένα μικρό λάθος. Οι χώρες όλου του πλανήτη καλωσορίζουν στα διεθνή φόρα τη Σκατομακεδονία. Ο Καμμένος προσκαλείται από τον Πούτιν για να αναλάβει την KGB.
  Είναι Παρασκευή και 13. Όλα γαμιούνται. 
  Είναι 14 Φλεβάρη και δε παρακολουθώ τι συμβαίνει γιατί έχω να στείλλω χιλιάδες τριαντάφυλλα σε ερωτευμένες με τα κείμενά μου πάρα πολύ ξαναμμένες γυναίκες. 
  Είναι Κυριακή 15 Φλεβάρη. Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής ο Σόϊμπλε προσέρχεται με ζιβάγκο. Οι πόρτες κλείνουν. Για μια ώρα επικρατεί μέσα πανδαιμόνιο.  Η πόρτα της αίθουσας Συνόδου στις Βρυξέλλες ανοίγει και δυό φουσκωτοί στέκονται δεξιά και αριστερά με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά. - Έλα ρερ Σουμάχερ, λέει ο Αλέξης στον Σόϊμπλε και τον σπρώχνει μια δυνατή φόρα στο καρότσι ανεβαίνοντας πίσω του για να κυλήσουν μαζί. - Ούρααααα  φωνάζει ο Βόλφγκανγκ. Από την αίθουσα ξεχύνονται πενιές του Βαμβακάρη και η Άγκελα εξέρχεται υποβασταζόμενη από τον Ολάν και κατευθύνεται στα μικρόφωνα. Κοιτάζει με κόκκινα μάτια τους δημοσιογράφους, σηκώνει το πλαστικό ποτηράκι με το ούζο και δηλώνει τραγουδιστά. Μια ζωή την έκουμε καν δε τη κλεντήσομε τι θα γκαταλάβουμε τι θα κατατίσουμε τι τα γκαταλάπουμε, χικ,  τι τα κατατίσουμε. Γειά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;