Σάββατο, Ιανουαρίου 24

μια αυτονόητη πρώτη ομιλία του Αλέξη στο Μαξίμου

   Σας καλωσορίζουμε σε μια χώρα με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Ξεκινάμε δουλειά ως αριστεροί και θα παραδώσουμε στους επόμενους ως αριστεροί. Αυτή είναι η κουλτούρα μας και θα την τιμήσουμε γιατί μονάχα έτσι μπορούμε να προσθέσουμε σημαντικά πράγματα στην ιστορία του τόπου. Η κυβίστηση δεν θα λάβει χώρα. Η χώρα όμως θα επιχειρήσει μια ωραία κυβίστηση. Με στόχο από ανάσκελα να βρεθεί σε στάση ορθή. Όσοι μας ψηφίσατε ως διασκεδαστές, κλόουν ή εκδικητές την επόμενη φορά εύχομαι να ψηφίσετε και πάλι αριστερά με θετικότερη σκέψη.
   Απευθύνομαι στους εταίρους μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά την εξυπηρέτηση του δανείου θα ορίσουμε ένα ποσοστό επί του εκάστοτε ΑΕΠ το οποίο εξασφαλισμένα θα αποδίδεται στους δικαιούχους. Οι μεταρυθμίσεις κατ΄επιταγήν του ΔΝΤ λαμβάνουν εδώ τέλος. Καλούμε τους εταίρους μας να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια ασφαλείας για να αποπληρώσουμε το μερίδιο του ΔΝΤ στον ελληνικό δανεισμό κατά τα πρότυπα της Πορτογαλλίας. Δεν ζητάμε άλλο δανεισμό. Θα αγνοήσουμε για λίγο τις αξιολογήσεις των εταιριών που συνεργάζονται με τα μεγάλα funds έως ότου ως χώρα βρούμε τον οδικό μας χάρτη προς την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας μας. Μπορείτε από σήμερα αν το θεωρείτε έξυπνο να μας καταττάξετε στα σκουπίδια, στα γουρούνια ή σε ότι άλλο διανθίζει με ηχηρό τρόπο τις περιβόητες εκθέσεις σας. Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να υποβαθμιστεί περαιτέρω. Είναι στον πάτο. Το έχετε καθηλώσει αδίκως στην απαξίωση. Ας παραμείνει για λίγο ακόμη εκεί. Όταν θα πάρει να ανεβαίνει θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιπροσωπεύει ρεαλιστικές αποτιμήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα ώστε τα λεγόμενα ράλλυ προς τα πάνω και τα κάτω να γίνουν στη δική μας αγορά ανεφάρμοστα. Δεν θα επιτρέψουμε την αφαίμαξη άλλων διαθεσίμων. Οι καταθέσεις των ελλήνων είναι αξιοσημείωτες. Θα παραμείνουν εκεί που είναι, στις ελληνικές τράπεζες, εγγύηση για το μέλλονν των ελληνόπουλων χωρίς να διώκονται, χωρίς να θεωρούνται τεκμήριο και χωρίς να εκπατρίζονται σε κάθε συγκυρία. Εκείνο που υπόσχομαι είναι να ανημερώνουμε τον απλό λαό να μην τις εκθέσει σε παιχνίδια τζόγου. Όσον αφορά αυτή τη χώρα τραβάμε μια και μόνον κόκκινη γραμμή. Δεν θα υποστηρίξουμε αλλοπρόσαλες επιλογές επενδυτικών σχημάτων που ορέγονται τον φυσικό μας πλούτο. Θα υποστηρίξουμε τους πυλώνες ανάπτυξής της που είναι συνυφασμένοι με την γη μας και την ιδιοσυγκρασία μας και είναι οι ακόλουθοι :
1) Αγροτοδιατροφικός τομέας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Πρώτη προτεραιότητα. => Κάθε επένδυση που θα καταστρέφει εύφορη ελληνική γη, απορρίπτεται εν τη γεννέσει. Ο χρυσός της Χαλκιδικής θα μείνει βαθειά θαμμένος. Η συμμετοχή από εδώ και εμπρός των εξαγωγέων κρασιού, γαλακτοκομικών, βοτάνων, φρούτων, παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων ελιάς σε κλαδικές εκθέσεις αναδυόμενων αγορών υιοθετείται και υποστηρίζεται σθεναρά από την ελληνική κυβέρνηση. Η οικογενειακή επιχείρηση και το προϊόν με ετικέτα προέλευσης γίνεται σύμβολο...
2) Ανεργία και μετανάστευση. Απευθύνομαι στα παιδιά της ανεργίας. Για κάθε ένα πτυχιούχο που βρίσκεται σε ξένου εργοδότη τη δούλεψη, μακριά από την πατρίδα, παρέχουμε πέντε χρόνια αφορολόγητη περίοδο χάριτος και ένα κεφάλαιο τριάντα χιλιάδων ευρώ για να ξεκινήσει μια δραστηριότητα με έδρα την ελληνική ύπαιθρο. Για την υποστήριξή του μετατάσσουμε μηχανικούς, γεωπόνους, τεχνολόγους τροφίμων και στελέχη δημόσιας διοίκησης από την Αθήνα σε μια ειδική υπηρεσία στις 54 πρωτεύουσες των νομών μας. Οι μετατάξεις θα γίνουν με κριτήριο την εντοπιότητα των επιστημόνων που για τον άλφα ή βήτα λόγο δε κατάφεραν να επιβιώσουν στον τόπο τους. Ο Γρεβενιώτης θα επιστρέψει στα Γρεβενά. Η τράπεζα της Ελλάδος θα επιβλέπει τη ροή κεφαλαίων από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προς την πραγματική οικονομία. Σε περίπτωση συνεταιριστικών σχημάτων ο κάθε εταίρος θα δικαιούται το δικό του αρχικό κεφάλαιο των τριάντα χιλιάδων, αρκεί να είναι εργαζόμενος νέος στην αλλοδαπή. Σε κάθε περιφέρεια η υπηρεσία των αποσπασμένων εμπειρογνωμόνων θα καταρτίσει μελέτες σκοπιμότητας με τις δραστηριότητες της περιοχής που έχουν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το πρόγραμμα ξεκινάει τις πρώτες 100 μέρες. Και μια ειδική αναφορά με συμβολικό χαρακτήρα. Δεν θα παρέχονται πλέον αφειδώς άδειες έναρξης για δραστηριότητες καφετέριας. Για κάθε πέντε που θα κλείνουν θα εγκρίνεται μια. 
3) Υποδομές. Καλωσορίζουμε όλες τις τεχνικές εταιρίες που επιθυμούν να κατασκευάσουν δρόμους λιμάνια μαρίνες και αεροδρόμια στη χώρα μας. Δεν έχουμε πράγματι τις δυνάμεις να τα προχωρήσουμε μονάχοι. Παρέχουμε μακροχρόνια συμβόλαια εκμετάλλευσης μέσω των καθιερωμένων συμβάσεων σύμπραξης δημοσίου με ιδιώτες. Η κυριότητα των υποδομών παραμένει στο ελληνικό δημόσιο. Το νερό θα το διανέμουμε και θα το εκμεταλλευόμαστε ως εθνικό αγαθό όσο ακόμη η Ελληνική σημαία κυματίζει στο σύνταγμα. Για τις επενδύσεις στις Α.Π.Ε. αποκλείουμε από τους διαγωνισμούς εταιρίες που εκπροσωπούν εξοπλισμό αναλώσιμα και προστιθέμενη αξία εάν το 50% αυτών δεν παράγεται από ελληνικές εταιρίες. Η παραγωγή ενέργειας απελευθερώνεται, το σύστημα μεταφοράς και διανομής παραμένει σε εθνική κυριότητα. Η ίδια φιλοσοφία διέπει και τα δίκτυα φυσικού αερίου. Η υγεία παραμένει δημόσιο αγαθό. Τα πανεπιστήμια επίσης θα διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Η έρευνα όμως ανατίθεται σε ιδιώτες αρκεί να κουμπώνει στις υπάρχουσες πανεπιστημιακές μας υποδομές.
4) Πρόνοια. Όλες οι δημόσιες επενδύσεις κατευθύνονται για δυό χρόνια σε τούτον τον τομέα. Δεν χρειάζονται παχειά λόγια. Τα χαρτόνια δεν είναι για να κοιμάται ο κόσμος. Τα χαρτόνια σε αυτή τη χώρα θα χρησιμεύουν για να διανέμεται αρωγή προς όλες τις κατευθύνσεις. Εντός και εκτός της επικράτειας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε εργασιακό παράδεισο σε μετανάστες. Δε θα τους προσφέρουμε όμως ηλεκτροφόρα σύρματα. Η ελληνική εκκλησία είναι ώρα αντί για ναούς να χτίσει κέντρα ένταξης και φιλοξενίας αλλοδαπών. Με στόχο τον επαναπατρισμό τους αφού τους έχουν παρασχεθεί εφόδια αξιοπρεπούς αυτοεξυπηρέτησης. Η γη της ελληνικής εκκλησίας πρέπει και θα συννενοηθούμε να παραδίδεται με αναθέσεις εκμετάλευσης σε άκληρους για την παραγωγή διατροφικών ειδών. Οι καρποί της θα προωθούνται στις χώρες προέλευσης των άκληρων. Θα χρειαστεί μια στροφή προς την παγκόσμια δυστυχία και βασιζόμαστε στην ελληνική εκκλησία για να την πραγματοποιήσουμε με κοινή φροντίδα.

Όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν σιγά σιγά το δρόμο τους. Ο μετεωρίτης που έρχεται κατά πάνω μας είναι μια δροσερή μπάλλα ανθρωπιάς. Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Σας καλωσορίζουμε στην ελλάδα των ανθρώπων. Καλή μας πρόοδο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;