Σάββατο, Ιανουαρίου 31

Ας μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε...



    Ας μην μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Ένα δολάριο στο σωστό τόπο και χρόνο μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις ανήλικης να καταπιεί το σπέρμα ενός γέρου. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το δολάριο είναι σκληρό νόμισμα και το πέος του γέρου το αντίθετο. Είναι ευνόητον ότι όταν λέμε ανήλικη δεν πάει ο νους μας στην δική μας κόρη. Αφού μιλάμε για ένα μόνο δολάριο. Αν είσαι γέρος, έχεις κάθε συμφέρον να διατηρηθεί το δολάριο σκληρό. Αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από ένα εργαλείο. Σου προσφέρει ανωτερότητα από θέση. Βρίσκεσαι στο club.
    Ας μην μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Ένα πενταδόλαρο στο σωστό τόπο και χρόνο μπορεί να κλείσει το στόμα ενός αυτόπτη μάρτυρα. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το δολάριο είναι σκληρό νόμισμα και το στομάχι του αυτόπτη κουβάρι από την πείνα.  Έτσι θα ακυρωθεί ολάκερη δικογραφία και πίσω της μια έρευνα και πίσω της μερικά κατεστραμμένα χαμένα κορμιά προκειμένου να διασωθεί το κύρος του πολιτεύματος. Αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από ένα εργαλείο. Σου προσφέρει ασφάλεια από θέση. Βρίσκεσαι στο club.
   Ας μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Ένα δεκαδόλαρο στο σωστό τόπο και χρόνο μπορεί να επισφραγίσει μια συμφωνία. Μια σειρά από γεγονότα θα προωθηθούν σε άριστο timing για να φτάσει η κρίσιμη πληροφορία στις εφημερίδες. Έτσι θα αποτραπεί μια εναλλαγή στην εξουσία και αυτό θα συμβεί επειδή το δολάριο είναι σκληρό νόμισμα και το ήθος του σπιούνου εύπλαστο. Η εξουσία θα παραμείνει σε σωστά χέρια. Βρίσκεσαι στο club.
   Ας μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Ένα εκατοδόλαρο στο σωστό τόπο και χρόνο μπορεί να σου αγοράσει έναν μεσολαβητή. Έτσι το υποδεέστερο προϊόν σου θα φτάσει στην αγορά αντί για το επικρατέστερο και οι λάθος άνθρωποι θα βρεθούν στην ανεργία. Αυτό θα συμβεί επειδή το δολάριο είναι σκληρό νόμισμα και η αξιοκρατία ευάλωτη. Η ευημερία θα αναπαραχθεί και θα αυγατίσει και θα παραμείνει σε κλειστό κύκλωμα. Βρίσκεσαι στο club.
   Ας μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Ένα χιλιοδόλαρο μπορεί να αγοράσει ένα ξενοδοχείο στην Πράγα, υπό προϋποθέσεις. Αρκεί να βρεθεί στο σωστό χρόνο στη σωστή μετοχή. Έτσι μια περιουσία που χρειάστηκε θυσίες πέντε γενεών για να στηθεί θα αλλάξει χέρια στο πι&φι. Αυτό θα συμβεί επειδή το δολάριο είναι σκληρό νόμισμα και μια μετοχή ένα λάστιχο. Χειραγωγείται, εξαϋλώνεται, αποθεώνεται και αλλάζει χέρια σαν τα μικρόβια στο φτάρνισμα. Έτσι οι υποδομές και η καθαρή θέση μιας χώρας μπορεί να περάσει σε ξένα χέρια εν μία νυκτί.  Έτσι οι περιούσιοι λαοί εξασφαλίζουν την προοπτική των παιδιών τους. Βρίσκονται στο club.
    Ας μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Ας μιλήσουμε για τα φράγκα. Έτσι μάλλον θα συνεννοηθούμε καλύτερα. Δέκα χιλιοδόλαρα μπορούν να εξασφαλίσουν εκρηκτικά και σφαίρες για να ζώσεις δέκα αυτόχειρες. Αυτοί με τη σειρά τους θα διασκορπιστούν σε όλο τον κόσμο με όχημα ένα θυμό ανεξέλεγκτο. Στις επιθέσεις τους θα κτυπήσουν τυφλά. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί το δολάριο μπορεί να είναι σκληρό νόμισμα αλλά όχι τόσο σκληρό όσο ένας θυμωμένος αυτόχειρας. Τα παιδιά των περιούσιων λαών που θα εξερευνούν με browsers τις δυνατότητες των νέων I-pads μπορεί να σταματήσουν απότομα αυτή τη ρέμπελη ασχολία. Μπορεί να βρεθούν στο νεκροτομείο. Και μετά στο χώμα. Και τότε χιλιάδες διαζηλωτές, εχμ διαδηλωτές ίσως έπρεπε να πω, θα αγοράσουν κεράκια από το πιφ άναψε τα 'βγαλε τα λεφτά του Jumbo, για να περπατήσουν σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες ολιγαρχίες ίσως έπρεπε να πω, ένα πορτοκαλί δειλινό, αγκαζέ, χέρι με χέρι, πόπολο και ηγεσίες μαζί, αναλογιζόμενοι για μερικά πεντάλεπτα τη ματαιότητα της αγωνίας για ανωτερότητα, ασφάλεια, εξουσία, αξιοκρατία, ευημερία και καλή προοπτική. Στα πλακάτ θα γράφει είμαστε όλοι Σαρλύ αλλά ένα πλακάτ θα γράφει απλώς πωλείται δυάρι.
    Ουφ... Τα 'πα...Το είχα λίγο ανάγκη να μη μιλήσουμε για πολιτική απόψε. Εσύ ;

    Υστερόγραφο : Μερικοί πιστεύουν ότι ο Βαρουφάκης και ο Ντάϊσενμπλουμ είναι απλώς πολύ φιλάργυροι που εξυπηρετούν μια ολιγαρχία ο καθένας ( Ποτάμι ). Μερικοί ότι εξυπηρετούν την ίδια ολιγαρχία. ( ΚΚΕ ). Μερικοί ότι δεν την εξυπηρετούν αρκετά καλά. ( ΝΔ ). Μερικοί ότι Εμείς μπορούμε να γίνουμε η απόλυτη ολιγαρχία του πλανήτη ( Χρυσή Αυγή ). Μερικοί δεν καταλαβαίνουν Χριστό ( Σύριζα ) και μερικοί απλώς είναι αλλού ( Ανεξάρτητοι ). Εγώ πουλάω απλώς καρφιά και μερικές φορές τα καρφώνω.
   Επιμύθιο : Ο λόγος που μιλάμε για το δολάριο είναι γιατί το ...ευρούλι είναι απλά ένα χαρτί που πασχίζει να γίνει δολάριο. Και σε αυτή την προσπάθεια αλοίμονο σε όποιους σταθούν εμπρός του. Ένα κιλό καρφιά πωλείται δυό δολάρια ή εφτακόσια φράγκα. Δραχμές, ντε... Ξεκίνησε από ογδόντα το 1980. Πολύ δεν έχει ανέβει ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;