Δευτέρα, Δεκεμβρίου 1

τη νύχτα οι σκέψεις κάνουν πάταγο σα πέφτουν


    Έπεσα για ύπνο στραβωμένος. Δεν είμουνα καλά. Για άλλη μια φορά ήμουν σα παιδί που του 'κλεψαν το παγωτό στο δρόμο. Τι, δε σου έχει τύχει ; Να είσαι σκατά ; Ε, αυτό. Με πήρε ανήσυχα ο ύπνος. Και τούτη τη φορά έγινε το κακό....σύντομα ήρθαν οι φωνές να με ταράξουν :  
    Άκου ρε !!!   μου είπανε...όλες τους μαζί !
    Ανθρώπους διατεθειμένους να σου κάνουν πίστωση μη γυρεύεις πια. Τελειώσανε αυτά. Και αν κάποιοι άνθρωποι μένουν μαζί σου από συνήθεια, εσύ πρέπει εσύ κάπως έξω να τους σπρώξεις. Είσαι ενήλικος και είναι ντροπή να περπατάς με πόδια μες στην επιείκεια. Τη δική σου αλλά και τη δική των. Πρέπει πια να τους αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο. Όλους. Ακούς ; Τον καθένα μοναχό και όλους μαζί σα σύνολο. Κατά πως σου πρέπει. Πιάσε λοιπόν τις σχέσεις σου και αποφάσισε τι θέλεις από κάθε μια.Γιατί κάτι θέλεις στην αρχή και μετά το καμουφλάρεις και το κάνεις σα τα μούτρα σου.
    Από εκεί πού θες να αντλείς ασφάλεια, να δίνεις πίσω πιστότητα. Από όποιον θες να αντλείς αδρεναλίνη να είσαι έτοιμος και να φας χαστούκια. Και από εκεί που θα αντλείς την καλοσύνη να είσαι ντόμπρος. Αν από κάπου εισπράττεις όταν μένεις ρέστος, να γυρνάς μετά  τα δανεικά. Τουλάχιστον, τουλάχιστον λεν οι καλοί οι τρόποι να ξέρεις τι, και σε ποιόν, χρωστάς. Όταν ρε βλάκα σε προσβάλλουν να δείχνεις την ενόχλησή σου πάραυτα. Μη καταπίνεις. Από εκείνους που θα πάρεις ευλογία, δώσε κάποτες πίσω ένα δώρο αναπάντεχο. Και από αυτούς που θα σε αδικήσουν με κατάφωρο τρόπο να είσαι έτοιμος να μη δεχτείς άλλες προτάσεις για καλοπέραση και παρέες και συμπράξεις, δες αν πρώτα θα μπορείς ολόψυχα να συγχωρήσεις, γιατί μια επόμενη αδικία τους θα σε φέρει στο έγκλημα κοντά. Να μάθεις να κρατάς απόσταση αλλά να μάθεις και να διανύεις απόσταση. Όταν κρατάς απόσταση να μη λιγοψυχείς. Να είσαι άντρας. Όταν τη διανύεις και είναι για καλό σκοπό να ακούς την κούρασή σου και να απαιτείς ανάσες.Ανάσες δε θα πει πισωγυρίσματα...
      Πιάσε τις σχέσεις σου κι αποφάσισε τι θέλεις από κάθε μια. Κι αν στα παραπάνω παραδείγματα έχεις αμέσως άτομα στο νου, αυτονόητα, πιάσε και λύσε τους γόρδιους ή τους βελούδινους δεσμούς, έναν έναν, κατά περίπτωση, κι ελευθερώσου. 
     Μερικές φορές μέσα στον ύπνο μεγαλώνεις ανεξέλεγκτα. Σηκώνεσαι και όλα σε στενεύουν. Μα τούτο γίνεται στην εφηβεία. Εγώ δε ξύπνησα έτσι όμως ... Ξύπνησα με ρούχα extra large. Που θε να πει κουνούσα πια τα μέλη μου πιο λεύτερα.Να μίκραινα, δε το νομίζω. Κάποιος μ' άλλαξε τα ρούχα μες στον ύπνο μου...και μου κάνει πλάκα, σκέφτηκα. Τι να σκεφτώ ;
    Αυτό σκέφτηκα, αφού !

2 σχόλια:

  1. Άρχισα να σκέφτομαι. Μετά να μετρώ τις αποστάσεις και έπειτα πόσο κοστίζει η αδρεναλίνη. Στο τέλος, πόσο φιλύποπτα αντιμετώπισα την ευλογία. Και έπειτα κατέληξα: Καλά να πάθω, Κυριακή πρωί που σε διαβάζω και ανακατεύω την "ήσυχη συνείδησή μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνείδηση είναι αυτό που πονάει, όταν το υπόλοιπο κορμί πετάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;