Τετάρτη, Φεβρουαρίου 4

Καλύτερα να αρχίσουμε τις προετοιμασίες...

     Είναι μερικές στιγμές που ο Αλέξης θα θυμάται όταν εμείς όλοι θα τις ξεχάσουμε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψεις ποιές τακτικές θα ακολουθήσει το κατεστημένο για να σε προσγειώσει. Αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι να αντιδράσεις αυτόματα αυτές τις στιγμές που η γλώσσα του σώματος ενός έμπειρου συνομιλητή σε τοποθετεί στο ύψος σου. Έλα παιδί μου να σε περάσω απέναντι με ασφάλεια. Όλοι το διαβάζουμε, λίγοι το παραδεχόμαστε.
     Το ίδιο εσταντανέ εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σε φωτο.
    Οι καπετάνιοι του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αισθάνονται την ανάγκη να μας χειραγωγήσουν και το δείχνουν με όλο τους το κέφι. Δεν νομίζω ότι φανερώνουν αμηχανία. Επιδεικνύουν ανωτερότητα. Πότε θα σταματήσουν να αισθάνονται ασφάλεια ; Αφού η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και αφού οι διορθωτικές κινήσεις τους έναντι των απειλών προς τα υπόλοιπα μέλη του Ευρώ αποτύχουν.  Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια αποζημίωση που θα την απολαύσουν άλλοι, παρηγοριά για την οικογένεια, αφού θα μας αποδωθεί μετά την κηδεία μας.
    Έχουμε δίκαιο για τη λιτότητα ;  Έχουμε. ο Κέϋνς άργησε να σκάσει μύτη. Όλα αργούν στο Ευρώ.
    Το δίκαιο μας αναγνωρίζεται από τους εταίρους ; Όχι. Έχει προετοιμαστεί χρόνια τώρα το έδαφος ότι εδώ μιλάμε για αστείο λαό. Τους τζαμπατζήδες της παρέας. Είμαστε ο θίασος της εβδομάδας.
    Θα βγαίναμε από αυτό με την υποτέλεια ; Όχι για πολύ καιρό. Αλλοίμονο στους οφειλέτες. Ίσως σήμερα η Ιρλανδία μπορούσε να αντλήσει έως 16 ΔΙΣ με 1,8%, αλλά αυτά τα απίστευτα ποτέ δεν θα είναι διαθέσιμα όταν η Ιρλανδία πραγματικά χρειαστεί 16 ΔΙΣ. Οι αγορές δεν είναι για τους μικρούς.
    Πότε την φάγαμε για τα καλά ; Όταν πρωτοπήραμε τα πολλά δανεικά.  Κυρίως επί Ανδρέα.
    Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες και κάρυ. Καλύτερα να κοιταχτούμε μεταξύ μας. Αντέχουμε μόνοι μας ; Γιατί αν δεν αντέχουμε με τις δυνάμεις και τα μπράτσα μας τζάμπα κάνουμε τους μάγκες.
    Αν ο Λαφαζάνης δε μιλάει απόψε, είναι γιατί τον χώσανε στα δύσκολα. Αυτός τα είπε εξ' αρχής. Χωρίς εθνικό νόμισμα επανεκκίνηση δεν γίνεται.

    Για να ταρακουνήσουμε το οικοδόμημα θα χρειαστεί να βγούμε αυτοβούλως από το ευρώ. Όσοι το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, καλύτερα να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;