Παρασκευή, Οκτωβρίου 10

να με μισείς, έτσι καλύτερα

   Παλιάνθρωπε, του είπε ..
    Μερικές λέξεις δεν είναι λέξεις. Είναι στάμπες. Εκείνος έπρεπε τώρα να ξυπνάει και να πηγαίνει να πλένει τα μούτρα του κάθε πρωί, με λύσσα, μέχρι να κοκκινήσουν τα μάτια του, μέχρι τα νύχια του να γρατζουνίσουν το δέρμα, μέχρι να φύγει το τελευταίο λέπι της λέπρας, της μομφής. Παλιάνθρωπε.
    Μερικές λέξεις έχουν μονάχα ενεστώρα διαρκείας. 

    Θυμήθηκε μετά μια εντολή της :
Να με μισείς. Το χαίρομαι. Γιατί με το μίσος οι λογαριασμοί είναι ξεκάθαροι. "Σε μισώ" σου λέει ο άλλος, και ξέρεις τι να περιμένεις. Είσαι προετοιμασμένος. Ενήμερος.
Είσαι λεύτερος με το μίσος. Μπορείς επιτέλους να είσαι ο εαυτός σου.
Να με μισείς.
Μονο μη μ αγαπάς. Γιατί απο την αγάπη ; Δεν ξέρω τι να περιμένω.

     Στριφογύριζε το κορμί του μέσα από τα ρούχα του. Προσπαθούσε να βρει κάτι να πιαστεί, μια αρχή του νήματος. Προσπαθούσε να της αποδώσει ελαφρυντικά. Δεν ήταν γυναίκα που της δικαιολογείς πρόχειρη επιλογή των λέξεων. Οι λέξεις ήταν σχεδόν το επάγγελμά της. Δεν μπορούσε να βρεί ούτε μια ριζούλα μίσους μέσα του, έτσι για να αρχίσει κάτι να ποτίζει. Κάτι τερατώδες θα πρέπει να διέπραξε, το οποίο μετά το έβαλε στο συρτάρι. Άνοιξε λοιπόν όλα του τα συρτάρια και άρχισε να πετάει τις παλιές στιγμές στο πάτωμα, πίσω του, πάνω του, στις καρέκλες και τους καναπέδες κακήν κακώς. Μετά γύρισε και τα κοίταξε.

Παλιάνθρωπε ! 

      Σίγουρα είναι μια λέξη που σε λευτερώνει, θέλω να πω, κανείς δεν έχει ενδοιασμούς να κάψει στην πυρά έναν παλιάνθρωπο. Θα καλούσες και κόσμο να βλέπει την τελετή. Πόσο χρειάζονται αυτά τα παραδείγματα στα μπουλούκια, στο πόπολο, στις μάζες. Δημιουργούν μια ανακούφιση για να πάνε τη μιζέρια τους λίγο παρακάτω.

Παλιάνθρωπε ! 

     Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να της διάλυσε κάποιο οικοδόμημα, καίριας σημασίας, ίσως με το πέρασμά του της ανακάτεψε τις ετημυγορίες της για τους άντρες, ίσως με τη γλύκα του την παρέσυρε να παχύνει συναισθηματικά, σε καιρούς που τα μοντέλλα είναι όλα ανορεξικά, ποιός θέλει να κατεβάζει ένα ψυγείο γλύκα κάθε μέρα, αισθάνεται μετά γουρούνι βλέποντας την κατήφεια που επικρατεί γύρω του.

Παλιάνθρωπε ! 

      Και ύστερα του ήρθε. Κατάλαβε τι συνέβη. Το έγκλημά του ήταν εκεί, δίπλα στα πόδια του σε μια φωτογραφία. Τον έδειχνε νηφάλιο, με μια ευχαριστημένη έκφραση, να πίνει κρασί μπροστά σε ένα φθαρμένο τετράδιο με τη φωτιά να καίει στο κεράκι. θα τον έλεγες τυχερό. Έδειχνε ένας τυχερός άνθρωπος. Δεν έδειχνε αρκετά κατατρεγμένος για να είναι ένας από εμάς.


Είσαι ένας τυχερός άνθρωπος φίλε μου... H μετάφραση είναι mother fucker...

     Θυμήθηκε την φράση της. Ήταν εκεί στο τελευταίο γράμμα καταπέλτη. Έγραφε καλά γράμματα καταπέλτες . Ήταν σχεδόν το επάγγελμά της.

Παλιάνθρωπε !  

      Μερικές λέξεις έχουν ουρά μια τελεία και μια παύλα. Καλύτερα να μην τις είχαμε εφεύρει αλλά στην τελική, κάθε γλώσσα όπως κάθε άνθρωπος δεν έχει όρια. Μπορεί να γίνεται γίγαντας ή νάνος.


   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;