Τρίτη, Ιουνίου 9

η δεύτερη φορά

    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε δεν έγινε ο ίδιος ντόρος. Κανένας δεν ήρθε με λουλούδια σε γαλάζιο σελοφάν ούτε σήκωσαν μπαλόνια που κολλάνε στο ταβάνι. Η μανούλα του η ίδια, ζήτημα αν το πήρε είδηση ! Δεν ενεπλάκησαν κλινικάρχες και κανείς δε ρώτησε πως θα τον πούν. Στο ληξιαρχείο δεν έγινε ούτε μια διορθωτική εγγραφή.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε ήτανε ένα εβδομήντα έξι και ογδόντα τρία κιλά. Είχε αραιά μαλλιά και έφαγε κανονικά γεύματα με το καλημέρα. Είχε επίσης "καθαρίσει". Οι γιαγιάδες δεν ήρθανε να βοηθήσουνε γιατί κοιμότανε τα βράδια μονοκόματα. Γενικώς δεν προκάλεσε καμία αναστάτωση, από τις συνηθισμένες, αυτός ο αναγεννημένος άντρας. Δε δημοσιεύτηκαν αναγγελίες. Δεν υπήρξε ούτε ένα συγχαρητήριο sms.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε χάρηκε που ήρθε. Γύρισε και κοίταξε, έναν έναν, όλους τους ανθρώπους του, με την βεβαιότητα πλέον ότι, όλοι, αναλόγως τις στιγμές και τις συγκυρίες, του προσφέρουν εναλλάξ βλάβες και ωφέλειες, νέκταρ και φαρμάκι, πληγές και βάλσαμο. Ξεκρέμασε λοιπόν τις ταμπέλλες από το μυαλό του. Ξεκρέμασε από την μάνα του τη ταμπέλλα καθήκον, από την ερωμένη του τη ταμπέλλα νεράϊδα, από τον αδελφό του τη ταμπέλλα ίνδαλμα και από τον εαυτό του την ταμπέλλα δίκαιος.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε αποφάσισε να μη σκοτιστεί με τις εκβάσεις. Αποφάσισε ότι δεν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του αλλά η ίδια η προσπάθεια. Αποφάσισε ότι η αξία του δεν είναι "η γνώμη τους για αυτόν" αλλά η παρουσία τους γύρω του. Αποφάσισε ότι δεν είναι fixer αλλά fighter. Αποφάσισε ότι δεν είναι παιδί αλλά ότι και οι μεγάλοι χρειάζονται παιχνίδι. Αποφάσισε ότι δεν ετοιμάζει βαλίτσα αλλά πολλά μικρά δισάκια. Αποφάσισε ότι δεν είναι βιρτουόζος αλλά διασκεδαστής. Αποφάσισε ότι δεν είναι ανεύθυνος αλλά ούτε υπεύθυνος. Απλώς συμμέτοχος στα πράγματα. Παρών.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε, η μάνα του δεν ένιωσε πόνους. Αυτός όμως....
    Πονάς όταν αποχωρίζεσαι τις εύκολες λύσεις. Δεν μπορείς πια να αισθάνεσαι ριγμένος, αδικημένος, κυνηγημένος, εξαντλημένος, θυμωμένος, παραμελημένος και όλα αυτά που καταλήγουν στο μένος. Πρέπει να κατεβείς από το σταυρό και να παράγεις ένα άλλο ... αφήγημα.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε στην αρχή τα είχε λιγάκι χαμένα. Οι γνωστές "φυλακές" του είχαν κελιά χωρίς πόρτες. Τα παπούτσια του δεν είχαν μπερδεμένα κορδόνια και τα πόδια του ήτανε τριάντα κιλά ελαφρύτερα.
    Όταν ο Λαέρτης αναγεννήθηκε δυσκολευόταν να το πιστέψει ότι το μόνο που έκανε για να αναγεννηθεί ήταν να χτυπήσει τα δυό του δαχτυλάκια. Κλάπ.   

1 σχόλιο:

  1. "κλαπ" και κάτω... Αθόρυβα πονεμένη αναγέννηση. Συνομιλία με τον εαυτό, εκείνο τον άλλο που απαιτεί και δεν ενδίδει.
    Καλως όρισε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;