Τετάρτη, Ιουνίου 17

περί γονιμότητας

   Ο Ζοζέ Σαραμάγκου δεν το 'γραψε. Τον είχε πιάσει να γράφει περί αρνητικών πραγμάτων. Οπότε το γράφω εδώ στο μπλοκάκι μου, να τελειώνουμε.
   Οι γονιμότης είναι όλα τα λεφτά. -
   Τον βλέπεις τον άλλονε... Αφού κάνει μπαμ από έξι μέτρα ότι είναι στείρο άτομο. Μη του αναθέτεις πράμα !  Βάλτο να βλέπει τηλεόραση. Μπάλλα στην ΕΡΤ με σπορτκάστερ Θεοφιλόπουλο. Άντε κι ένα Μαμαλάκη.
   Να πάρω ένα παράδειγμα ; Να το πάρω...
   Ψάχνεις αρχηγό. Ηγέτη. Κριάρι. Τι θα διαλέξεις ; Τον Κουτσούμπα ; Τη Φώφη ; Μα είναι καλά παιδιά. Τι να τα κάνω εγώ τα καλά τα παιδιά στην ηγεσία. Αφού μεγάλωσαν για να παντρευτούν και να περάσουν τα παιδιά τους στο ΑΠΘ. Μέχρι εκεί φτάνει το μπόϊ τους. Δε κατανοώ... Να βάζεις το παλικάρι να διοικήσει ΚΚΕ  ένα πανελλήνιο πολιτικό σχηματισμό με ιστορία, που πρέπει για το καλό του τόπου να εκφράσει έως αντιπροσωπεύσει πολύπλοκα κομμάτια της ιδεολογικής αναζήτησης μαζών τε και γονίμων ;  Των γονίμων κομμουνιστών το πάθος θα το παρουσιάσει στο παγκόσμιο στερέωμα ο Μήτσος ο Κουτσούμπας ; Να βάλεις να στεγάσει τις ανησυχίες των παριών του καπιταλισμού το κομματόγατο ; Των γονίμων & αγωνιούντων σοσιαλιστών της αγωνίας την κραυγή, θα την περάσει στο πολιτικό στερέωμα η Φώφη ;
     Κοιτάξτε τι συμβαίνει σύριζα πιο δίπλα ρε αδέλφια. Οι άνθρωποι έβαλαν τον Τσίπρα. Και όχι μόνο τους ανέχεται όλη η επικράτεια αλλά κρέμεται απ' τα αρφρύδια τους. Το παιδί είναι στο απώγειο της γονιμότητάς του. Συνθέτει, φαντάζεται, αγωνιά και δουλεύει σαν πρωτοδιόριστος σε ονειρεμένη εργασία. Βάλε τη Φώφη τον Κουτσούμπα και τον Αλέξη σε ένα "ηγέτης μόνος ψάχνει" και πες στο συμπαθές τηλεοπτικό κοινό να διαλέξει ποιόν θα ήθελε να πάρει μαζί του σε έρημο νησί. Μετά βγάλεε τον Αλέξη και άσε τους άλλους δυό. Και κάτσε να περιμένεις τηλεφώνημα. Όλοι τα βουνά θα πάρουνε.
    Η γονιμότης αδελφέ Ζοζέ και λοιποί συνωμότες είναι το δεύτερο πράγμα που κινεί τα νήματα. Το πρώτο είναι ο φόβος. Το τρία και το τέσσερα είναι του Σαραμάγκου. Η τυφλότης... ώ ναι... η τυφλότης μας η μαύρη μας και φυσικά ο θάνατος. Ο Θάνατος του εμποράκου για παράδειγμα όλως τυχαίον.
   Ακούτε...
   Μέχρι νεοτέρας ο κόσμος θα κρέμεται από τα αυτά που είπαμε του Αλέξη. Και με τι επίθετο, έτσι ; Όχι Καραπαπαμανωλακόπουλος αλλά ένα σεπτό έως παρεξηγήσιμο Τσίπ (ρ) ας. Είναι επίθετο για πολιτικό αυτό ;  Τσίπας ; Αλλά βλέπετε τι γίνεται . Είναι να μη κάνεις μπαμ ότι είσαι γόνιμος. Όλες οι μήτρες κορδώνονται και περιμένουν την ιδεολογική τους γονιμοποίηση από τα ένδεκα εκατομύρια σπερματοζωάρια - συνιστώσες του που έχουν τέτοια έξαψη ώστε το στοίχημα πληρώνει ψίχουλα την εγκυμοσύνη.
   Αυτά είναι. Ούτε επό εκεί μπορείς να κονομήσεις.
   Τώρα θα εκλέξει boss και η ΝουΔου.
   Να μιλήσω ;
   Δε μιλάω. 
   Περί γονιμότητος... ή αν θέτε περί στειρότητος. Το θέμα έχει πολύ ζουμί.
   Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;