Δευτέρα, Ιουνίου 29

λιγουλάκι υπομονή τώρα

   Το πρόγραμμα των δανειστών για την Ελλάδα είχε προτεραιότητα να διασφαλίσει τις πληρωμές του κεφαλαίου και των τόκων και μέχρι σήμερα το επέτυχε. Αυτό τον μήνα η χώρα δεν θα πληρώσει. Είναι ευνόητον ότι οι δανειστές είναι πολύ συγχισμένοι.
   Το πρόγραμμα των δανειστών για την Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς να επαναφέρει τη χώρα στις αξιόχρεες του πλανήτη λόγω ενός σπιράλ ύφεσης που ήταν αποτέλεσμα του λανθασμένου υπολογισμού των σχεδιαστών του.
   Τώρα ο πρώτος που πρέπει να ανησυχήσει είναι εκείνος που συνθλίβεται, οι δανειστές έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθούν το όλο πείραμα μέχρι το πειραματόζωο να ψοφήσει.
   Η αντιπαράθεση απαιτεί να κλονιστούν οι βεβαιότητες στο σύστημα. Αυτή η πρόβα χρεοκοπίας της χώρας σε λίγες μέρες θα επιφέρει παγκόσμιες απειλές, ακριβώς επειδή το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ένας γίγαντας σε πήλινα πόδια.
   Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε την πρωτοβουλία να δηλώσουμε αποχώρηση από το κοινό νόμισμα. Μπορούμε απλά να περιμένουμε τα αντανακλαστικά του άρρωστου γίγαντα να λειτουργήσουν.
   Θα υπάρξει μια ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση μήπως και προλαβαίνουν να επουλώσουν τις πληγές. Και τότε είναι το momentum για να κλείσεις μια συμφωνία για όλα τα θέματα μαζί και με τους πιο επωφελείς όρους.
   Φέραμε αυτόν τον άνθρωπο στην εξουσία για να παίξει αυτή τη σκληρή παρτίδα. Ας μην τον αφήσουμε ακάλυπτο την τελευταία εβδομάδα. Ας φανούμε δυνατοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;