Δευτέρα, Ιουνίου 22

Έκτακτη σύνοδος για το κεντροευρωπαϊκό πρόβλημα.

  
   Όταν συνεκλήθη η επιτροπή οικογενειακών θεσμών οι βόρειες χώρες προσήλθαν εκ νέου με ...παρελκυστικές προσεγγίσεις. Εκφράσθηκαν από όλους οι εκτιμήσεις ότι θα χρειαστεί τεράστια πρόοδος και ότι η μπάλα είναι κυρίως στο γήπεδο της Ολλανδίας αλλά και των τριών Σκανδιναβικών κρατών με τις χαμηλότερες επιδόσεις. Ιδού το μνημόνιο ενεργειών που παρέδωσαν οι Νότιοι στους Βορειοευρωπαίους, με τις προθεσμίες να πιέζουν ασφυκτικά. ..
1. Στο ζήτημα της χρήσης ελαφριών ναρκωτικών δόθηκε μια τελευταία δίμηνη παράταση ώστε να περάσει από τη Βουλή της Ολλανδίας η πλήρης απαγόρευσή τους. Όσο για τα βαρύτερα η λύση φέρεται να είναι η αύξηση του ΦΠΑ για τα κουταλάκια, τα βαμβάκια και τα γκαζάκια από το 23% στο 4.023 %.
2. Στο ζήτημα της εγκατάλειψης των ηλικιωμένων στην τύχη τους, ζητήθηκε από τους Σουηδούς η γραπτή δέσμευση ότι όταν αποβιώνει ο ένας από τους γονείς ο έτερος θα συμβιώνει με το πρεσβύτερο των τέκνων ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης. Τα δε νεότερα τέκνα θα επισκέπτονται με σπιτικό κέϊκ ή πίτα ή φαγητό δυό φορές το μήνα τους γονείς των και θα ακούνε επί τουλάχιστον ένα δίωρο τις απόψεις τους περί παντός επιστητού κουνώντας πάνω κάτω το κεφάλι με έμφαση στην προς τα κάτω κίνηση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί εξοργίστηκαν με την δήλωση Νορβηγού η οποία κινήθηκε στα όρια της δημιουργικής ασάφειας : Και να πηγαίνουμε να τους βλέπουμε εκείνοι μετά ξεχνάνε !
3. Προς τους Φινλανδούς συστάθηκε να υποστηρίζουν τα πρώτα τους αγόρια μέχρι εκείνα να αποφασίσουν πως θα βγάλουν τον πρώτο τους ρημαδομισθό και τα κορίτσια τους μέχρι την Τρίτη απόπειρα αποκατάστασης ή αυτοκτονίας. Στους Σκανδιναβούς έγινε επίπληξη με την χαρακτηριστική πρόταση μομφής ότι : συγκέντρωση κάτω των έξι ατόμων δεν είναι επιλέξιμη ως γλέντι γάμου και ούτε μάζωξη κάτω των τεσσάρων με έξι καναπεδάκια μπρικ ως γλέντι αρραβώνων. Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί των βόρειων διαμαρτυρήθηκαν για εξοντωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε βάραθρο το τομαριστικό βιωτικό τους επίπεδο.
4. Στους Γερμανούς τέθηκε εκ νέου με επίταση η οδηγία να μαθαίνουν τα ονόματα όσων κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία και να χαϊδεύουν στο κεφαλάκι τα μικρά παιδάκια του από κάτω ορόφου. Επίσης να μην καταγγέλουν στην Δημοτική Αστυνομία την τυχόν λανθασμένη απόθεση ποδηλάτων στην είσοδο, για κατόχους ποδηλάτων που είναι κάτω των έξι ετών. Και τέλος ζητήθηκε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση του Eurofamily group ένα ξεκάθαρο κείμενο δεσμεύσεων με κοστολογημένα μέτρα για την αύξηση της αυθόρμητης κατανάλωσης ολόκληρων καρπουζιών και πεπονιών και την σταδιακή απόσυρση των φετών κάτω από 2 χιλιοστά από τα ράφια των πολυκαταστημάτων. 
5. Επιβλήθηκαν κυρώσεις με βάσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό 6969 σε τέσσερις χώρες για την επιλεκτική προβολή τσόντας μονάχα Παρασκευές βράδυ και βαρύτατο πρόστιμο στη Βρετανία για την αποκλειστική προβολή ταινιών ομοφυλοφιλικού περιεχομένου. Είναι ώρα να δούμε ξανά στην οθόνη ένα κουνέλι να πνίγεται είπε ο επίτροπος Μουσκουβιτσί.
Ο Βέλγος πρωθυπουργός, ανέβασε τους τόνους υπονοώντας ότι οι Νότιοι υπήρξαν από αρχαιότητος μέτρ της βαζελίνης με αποτέλεσμα οι πόρτες να κλείσουν προσωρινά για τους εκπροσώπους του τύπου. Έγινε μέσα της πουτάνας το ευαγγέλιο. Μετά άνοιξαν οι πόρτες. Πουριτανισμός αντες πόρτας έγραφε το πλακάτ του Χώσενμπλουμ.
Υπήρξε ένταση στην υπόλοιπη συνεδρίαση με αποτέλεσμα ο πάπας Βενέδικτος να δηλώσει ότι η Ευρώπη έχει αρχίσει να κουράζεται με αυτούς τους ανεπίδεκτους βορειοευρωπαίους. Ο Επίτροπος Ιερώνυμος τόνισε ότι ελάχιστες ελπίδες έχει πλέον για κάποιες χώρες με την χαρακτηριστική δήλωση ότι τις κάτω χώρες η κάτω βόλτα τις οδηγεί σε αποβολή από το ενιαίο Ευρωπαϊκό θεσμικό οικοδόμημα.
Ορίστηκε νέα σύνοδος για την Τρίτη και δεκατρείς του Ιουλίου με τις προσδοκίες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να στρέφονται στην Κεντρική Τράπεζα Σπέρματος η οποία κρατάει τα κλειδιά της ρευστότητας στο σύστημα. Ίσως να χρειαστούν μέτρα που θα συνετίσουν τους ζωηρούς, δήλωσε με νόημα ο Σούπερ Μάριο. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον διατεθημένη να επιτρέπει το πήδημα σε λαούς που δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του πηδήματος, δηλαδή αυτά τα πλασματάκια που βγαίνουν τελικά από το μουνί της μάνας τους. Το καθένα από αυτά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν κακιωμένο Ντάϊσενμπλουμ, Τούσκ, Ντράγκι και θα ήταν κρίμα κι άδικο. Δε θα ήταν ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;