Τετάρτη, Νοεμβρίου 26

η δόση



   Το πιο καλά από τα καλά του έρωτα είναι καλά κρυμμένα. Δε τα βλέπουν ούτε οι ίδιοι οι ανθισμένοι οι εραστές. Δεν είναι στο ίδιο το άνθος, όσο κι αν μοσχοβολάει. Είναι πιο κάτω στο …κοτσάνι!  Είναι τα αγκάθια. Είναι οι αμυχές. Είναι σταγόνα από αίμα που τη ρουφάς από του δάχτυλου την άκρη και ίσα που τη γεύεσαι. Είναι σε όλα εκείνα που .. ίσα ίσα που τα γεύεσαι.   
    Τα πιο καλά από τα καλά του έρωτα είναι στη δόση. Είναι στη μερίδα της χαράς. Είναι στο ανυπόμονο το κοίταγμα ενός παιδιού, καθώς η νεράϊδα η μάνα, κόβει ένα «μικρό» κομμάτι, το πρώτο Του κομμάτι από τη τούρτα Του, και η μυρουδιές από τη ζάχαρη και τα σβησμένα τα κεράκια σπεύδουν να χωθούν παντού και να το διαολίσουν. Εκείνο το κομμάτι πάντα του φαίνεται το πιο μικρό του κόσμου. Όσο μεγάλο κι αν το κόψεις. Στην ανυπομονησία και το αίσθημα της αδικίας, στη λαιμαργία και το θυμό είναι όλη η ουσία. Ποτέ την πρώτη κουταλιά δε την εγεύτηκε παιδί, έτσι, κατά πως της πρέπει. Έχει στο νου του πάντα ότι εκείνο το κομμάτι θα τελειώσει. Η δόση, η αφορισμένη, θα τελειώσει.
    Τα πιο καλά από τα καλά του έρωτα είναι καλά κρυμμένα. Είναι κλισέ, χιλιογραμμένα δήθεν κι άτσαλα από επίδοξους εραστές και στιχουργούς, από δημοσιογράφους και αναλυτές, από άτυχους και στερημένους αλλά ποτέ από ερωτευμένους. Σαν στο πόλεμο, συμβαίνει, εκείνος που το αποκορύφωμα της αγωνίας Του και της δόξας Του βιώνει, ένα λεπτό για να το περιγράψει να μη σώνει. Ενώ τη συντριβή…
     Ψάξε να βρεις αποκορύφωμα γραφής μονάχα για τη γλύκα του έρωτα. Και άμα βρεις κομμάτι κορυφαίο να μου …τρυπήσεις τη μύτη. Ενώ για τη στέρηση, την αγωνία, ακόμη ακόμη για την συντριβή, θα βρείς παπάδες. Είναι που, το αποκορύφωμα του έρωτα δεν έχει ακόμα χαρτογραφηθεί. Κι όταν ο κάθε ένας από εμάς το πλησιάζει, σπεύδει σημαία να καρφώσει σε όποια κορυφή νομίζει ότι πατά, γιατί ζαλίζεται και θέλει πίσω λίγα βήματα να κάνει.  Γιατί εκείνη τη στιγμή δε γεύεται αμιγώς την εποποιϊα της κατάκτησης της ίδιας, όχι. Τη φοβία έχει στο στόμα τη πικρή, ότι το κομμάτι του αμέσως θα τελειώσει.
    Τα πιο καλά από τα καλά του έρωτα είναι καλά κρυμμένα. Είναι στη μικρή μερίδα. Είναι στη δόση.
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;