Τετάρτη, Μαρτίου 3

η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων

     Ο Λευθέρης Ισοβίτης έπινε το χάπι του το πρωί με ένα μεγάλο ποτήρι δροσερό νερό. Ήταν η ρουτίνα του επειδή είχε ένα ελαφρύ χρόνιο νόσημα. Όταν το ελαφρύ χρόνιο νόσημα τον εγκατέλειψε σταμάτησε να παίρνει χάπι. Πέθανε από αφυδάτωση.

    Ο γιός του Λευθέρη πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά περπατώντας. Περνούσε από ένα κομμάτι παραλίας μετρώντας τους γλάρους και τα δέντρα που αντιστέκονταν στην αλμύρα. Όταν ξεκίνησε η τηλε fuckin' εργασία σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του περπατώντας. Πέθανε από παχυσαρκία.

   Ο εγγονός του Λευθέρη παράταγε το κινητό από τα χέρια μονάχα για να μαλώνει και κατόπιν να μονιάζει με την κοπέλα του. Μάλωνε και κατόπιν μόνιαζε αρκετές φορές την μέρα, γιατί ήτανε και οι δυό τους σχετικά ευέξαπτοι. Όταν η κοπέλα του τον άφησε για έναν influencerότερο, σταμάτησε να αφήνει το κινητό από τα χέρια του. Πέθανε από επιληπτικό επεισόδιο.

    Έτσι ο Λευθέρης, καλή του ώρα, ακόμη κι αν δε θα είχε την ευκαιρία να το χαρεί, δεν απέκτησε δισέγγονο και αυτή η γενεαλογική αλυσίδα διακόπηκε πριν εξελιχθεί επί τα χείρω. 

     Με τον τρόπο αυτό σιγά σιγά επικράτησαν στο χωριό οι ισχυρότερες εκδοχές του είδους από εκείνη του Ελευθέριου Ισοβίτη. Δεν εξέλειπε η ζωή, ανακαλύφθηκαν απλώς μηχανισμοί ώστε η ζωή να συνεχιστεί με πιο βιώσιμους κανόνες.

Υ.Γ. Η φωτογραφία μπήκε γιατί αν δεν έμπαινε δε θα με διάβαζε κανένας. Τσεκαρισμένο.

    "Κανείς δεν έχει συμβάλει περισσότερο στην κατανόηση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους από τον Κάρολο Δαρβίνο, του οποίου η θεωρία της εξέλιξης ανέτρεψε τα δεδομένα της Βικτωριανής εποχής, μετέβαλε ολοκληρωτικά τις αντιλήψεις μας για τη ζωή πάνω στη Γη και εξακολουθεί να δέχεται επίθεση σήμερα από τους οπαδούς όλων των θρησκειών.Αξιοποιώντας πλήθος τεκμηρίων, ο Δαρβίνος υπερασπίζεται την ιδέα (την οποία και άλλοι πριν από αυτόν είχαν υποστηρίξει) ότι τα είδη εξελίσσονται, ανακαλύπτοντας επιπλέον έναν μηχανισμό που καθιστά πιθανή μια τέτοια εξέλιξη. Υποστηρίζει ότι η ζωή είναι σαν ένα δέντρο στο οποίο, καθώς οι ρίζες του αναπτύσσονται, σχηματίζονται διαφορετικά κλαδιά, τα είδη, τα οποία, με το πέρασμα του χρόνου, συνεχίζουν να διαφοροποιούνται, οδηγώντας στη δημιουργία νέων ειδών υπό την επίδραση πάντα ορισμένων περιοριστικών παραγόντων.
«Στον ενάμιση αιώνα που μας χωρίζει από τη δημοσίευση της Καταγωγής των ειδών, η θεωρία που αναπτύσσει το βιβλίο επιβεβαιώθηκε πλήρως. Μπορεί να παραμένουν κάποια ερωτήματα προς διευκρίνιση, αλλά η δαρβινική θεωρία για την εξέλιξη μάς
εφοδιάζει με ένα ουσιαστικό εννοιολογικό και ερμηνευτικό πλαίσιο για την κατανόηση του φυσικού κόσμου με ορθολογικό τρόπο, χωρίς να καταφεύγει σε μύθους" οπισθόφυλλο από κάποια μετάφραση της θεωρίας του Δαρβίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;