Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

είχαμε τη Σκύλλα, έφτασε και η Χάρυβδη

     Για ένα διάστημμα θεωρήσαμε ότι μοναχά ο παράγων Γερμανία υπονομεύει τις πολιτικές και ηθικές μας προτεραιότητες. Βλέπετε, μια χώρα με χαρούμενους ατίθασους και φυγόπονους ως επί το πλείστον πολίτες βολεύεται να κοιτάζει προς συστήματα του μέσου όρου, φιλικά στη μετριότητα και με υψηλό προστατευτισμό στους αδυνάμους φύσει και θέσει. Ως ο κύριος δανειστής μας και ως μια χώρα με άλλες δεσπόζουσες αρχές η Γερμανία μας εξωθεί όσο γίνεται να προσχωρήσουμε στην άγρια καπιταλιστική συμπεριφορά ώστε εμείς να έχουμε δυό επιλογές : είτε να γίνουμε υποτελείς είτε να ξεκουμπιστούμε από την κοινή αγορά που διαφεντεύουν και προφυλάσσουν. Είναι η Σκύλλα.
     Ο Αμερικανικός παράγοντας υπήρξε υποτονικός στις παρεμβάσεις του τα τελευταία χρόνια. Με εστίαση σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες εσωτερικά για την βελτίωση της συνοχής και της κυβερνησιμότητας των ΗΠΑ και με αμήχανες μιλιταριστικές επιχειρήσεις στην Ανατολή. Έτσι οι λεονταρισμοί Τούρκων Ρώσων και Αντισημιτιστών μπόρεσαν να περάσουν ατιμώρητοι. Με τη διοίκηση των Ρεπουμπλικανών το σοκ που επιχειρείται τώρα είναι το απαραίτητο ξεκαθάρισμα "φίλων" και "εχθρών". Θα ακολουθήσει πολιτική πυγμής. Ίσως να είναι το ξύπνημα της Χάρυβδης.
    Το ελληνικό σκαρί, η σχεδία μας, αυτό το πρόχειρο κράτος που χρησιμοποιούμε για να κουτσο- πορευόμαστε μέχρι στιγμής, θα περάσει μέσα από τα δυό θεριά με το πολιτικό του προσωπικό να σπαράσσεται από διχόνοια και ανηλεείς μικροπολιτικούς καβγάδες. Υπάρχουν δυο επιλογές :
    Ή πουλάμε όλο το γεωπολιτικό πακέτο μας στις ΗΠΑ αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες για να έχουμε έναν στρατιωτικό προστάτη και έναν οικονομικό αντίπαλο, δηλαδή υπονομεύουμε το όραμα της ενωμένης Ευρώπης προς όφελος του μηχανισμού των Αμερικανών Ρεπουμπλικανών και των Ισραηλιτών ή προσχωρούμε σε όλες τις επιταγές και τους όρους του Ευρωπαϊκού κατεστημένου. Από τις ΗΠΑ θα έχουμε ισχυρά γεωπολιτικά οφέλη αν αποφασίσουν να παίξουν με τους Κούρδους και όχι με τους Τούρκους.Θα πρέπει όμως να βάλουμε απέναντι τους Άραβες Από τη Γερμανία θα έχουμε οικονομική σταθερότητα και προοπτικές εργασίας μακροχρόνια αλλά με μειονεκτικούς όρους πολιτικής ανεξαρτησίας. Το δίπολο μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί είναι ώρα να του δώσουμε το κανονικό του όνομα :
    Με τη Σκύλλα ή με τη Χάρυβδη ;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;