Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

γιατρέψου, γιατρέ μου

  Γιατρέ μου, πρόσεχε. Η νέα ιδεολογία είναι η πακετοποίηση. Γι αυτό ολοένα και πιο άκομψους ηγέτες βλέπουμε στο σύστημα. Χρειάζονται οι ηγέτες όρθια βόδια τώρα που τα πράγματα ζορίσανε και πρέπει να χωρίσουνε την ήρα από τα στάχυα. Γιατί στήνεται ο καιάδας και για να σπρώξουνε στο βάραθρο ολάκερους λαούς θα πρέπει να παρουσιάσουνε καμιά της προκοπής δικαιολογία... Έφταιγε ο Τραμπ , θα πούνε και θα έχουνε τα χέρια τους ξεπλύνει. Έφταιγε ο Τράμπ για την γεννοκτονία των Παλαιστινίων το 2018.
Ένα χαζό παράδειγμα λέω τώρα....

   Είναι τεμπέλης ο  Ιρλανδός ή ατίθασος ; Είναι ρομαντικός ή πνεύμα αντιλογίας ; Γιατί μιλάνε στη ψυχή σου οι Νοτιοαμερικάνοι λογοτέχνες ; Πως γίνεται οι κέλτες και οι Ρομά να έχουνε την ίδια τρέλα στο κεφάλι ; Εμείς, εσύ κι εγώ, δε πρέπει να μασήσουμε χορτάρι. Οι λαοί, τα έθνη, αποτελούνται από ανθρώπους. Μέτριους, ανθεκτικούς, αδύναμους και καταπληκτικούς. Όταν ο Σόϊμπλε καταφέρει να εξωθήσει την Ελλάδα έξω, μετά ίσως την Πορτογαλία, στο τέλος όποιον έχει αποφασιστεί, θα τον αλλάξουν με έναν δημοκράτη ευαίσθητο πολιτικό και οι Γερμανοί πολίτες θα έρχονται εδώ και θα μας λένε... Πέσατε και εσείς σε ένα τέρας... κρίμα που δεν αντέξατε ακόμη λίγο, κοιτάξτε τώρα τι αξιόλογους πολιτικούς εκλέξαμε εμείς, τον στείλλαμε στο σπίτι του τον Βόλφγκαγκ και θα πίνουν το ουζάκι τους στο νέο τους σπίτι στο Αιγαίο, απαλλαγμένοι από τύψεις..

   Εσύ ζεις σε μια χώρα σταυροδρόμι. Δες γίνεται να μην μιλάς με τους λαούς. Δε γίνεται να μαθαίνεις από το CNN ποιός είναι ο Ουκρανός και ποιός ο Ρώσος. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. 
Αφού μέσα στα πόδια σου τους έχεις. Δε γίνεται να γίνεις ρατσιστής, κακό στη ψυχούλα σου θα κάνεις. Ξαμολήσου να μιλήσεις κατευθείαν με τους ανθρώπους. Βρες ένα Σύριο και μίλησέ του. Σταμάτα έναν Νιγηριανό που πουλάει adidas και ρώτησέ τον τι κουβαλάει πίσω του. Πήγαινε στη Σερβία και περπάτα στα δικά τους στέκια. Κάτσε στα παγκάκια με τους Γιαπωνέζους τουρίστες να σου πουν τις ιστορίες τους. Μίλα με τους άλλους γύρω σου για να ακούσεις τη φωνή τους.

   Έχουν φωνή οι λαοί, όλου του κόσμου κι αν δε μπορείς να ταξιδέψεις, αν δεν είσαι προνομιούχος, μπορείς τουλάχιστον τους κορυφαίους συγγραφείς τους, στο κομοδίνο σου να φέρεις. Και θα το δεις ότι θα σου είναι δύσκολο να πεις τον Τούρκο απειλή και τον Σκωτσέζο μεθύστακα του κερατά. Θα δεις, θα γαληνέψεις, και, πως να το πω... έρχονται μέρες που μια εσωτερική γαλήνη, θα γίνει εφόδιο και οδηγός, για να τα βγάλεις πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;