Κυριακή, Φεβρουαρίου 12

πετάει, πετάει, πετάει .... ο γάϊδαρος





       Ο Evan Spiegel , νεαρός , λευκός , μορφωμένος άντρας που στάθηκε πραγματικά πολύ, πολύ τυχερός, όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, γεννήθηκε το 1990 στο Λος Άντζελες από οικογένεια εύπορων μεγαλοδικηγόρων. Στα 16, του δωρίσανε μια Κάντιλακ. Φοίτησε στο Στάνφορντ και έφτιαξε την πλατφόρμα Picaboo που μετεξελίχθηκε στο Snapchat. Η ιδέα του είναι ότι το facebook θα βγει σύντομα από τη μόδα εξαιτίας του χάους υλικού που θα δημιουργεί. Χιλιάδες άτομα θα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες άλλα με όλο το ιστορικό να μη μπορεί να σβηστεί από τις μνήμες ώσπου ο κόσμος θα σιχαθεί την ιδέα πόσους έβαλε να τον βλέπουν. Έτσι, το snapchat καλεί τις παρέες να επικοινωνούν αστραπιαία μόνον σε πιο κλειστό κύκλο και υπόσχεται ότι όλο το ιστορικό των συνομιλιών και φωτογραφιών που ανταλλάσσουμε θα εξαφανίζεται μετά από μερικά λεπτά από το cloud. Πριν από 3 χρόνια ο Evan αρνήθηκε πρόταση 3 ΔΙΣ εξαγοράς από τον Ζούκεμπεργκ του Facebook. Αυτήν την εβδομάδα κατεβάζει την εταιρία του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά άλλα 3 ΔΙΣ και σε δυό τρία χρόνια θα ακούσουμε ότι την πούλησε 10 ΔΙΣ. Είναι το εξώφυλλο μιας από τις Κυριακάτικες εφημερίδες σήμερα και ήδη παίζει TIMES  VOGUE  FORTUNE  κ.ο.κ. Πετάει ελικόπτερα και σε γενικές γραμμές μπορείς να πεις ότι πετέει….. «πετάει, πετάει, ο … Έβαν».    

     Ο Aland Mahdi, νεαρός, λευκός, μορφωμένος άντρας που στάθηκε πραγματικά πολύ πολύ τυχερός, όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, κουβαλήθηκε από τους Σύριους γονείς του στην Ελβετία στην ηλικία των δεκατριών. Ήταν εννιά όταν είδε το χέρι του μικρού του αδελφού να εξέχει από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας στο Χαλέπι. Φοιτά σε Λύκειο της Βασιλείας και είναι αριστούχος. Κέρδισε πρόσφατα 5.000 ευρώ στο Jocker. Με αυτά θα πληρώσει το πρόστιμο που επέβαλε τελικά το καντόνι στους γονείς του για την εξής παράβαση : Δεν ήθελαν ο γιός τους να χαιρετά δια χειραψίας τις γυναίκες καθηγήτριές του. Είναι εξώφυλλο σε αρκετές Ελβετικές εφημερίδες. Διαβάζω στο web την είδηση και σας την αντιγράφω :

   « Η εξαίρεση που δόθηκε από το περασμένο φθινόπωρο σε δύο μουσουλμάνους μαθητές λυκείου κοντά στη Βασιλεία από την «υποχρέωση» να χαιρετούν διά χειραψίας τους καθηγητές τους, θα καταργηθεί, σύμφωνα με μία απόφαση που ανακοίνωσαν οι αρχές του καντονιού της Βασιλείας.Οι αρχές εκτιμούν πως μία «καθηγήτρια μπορεί να απαιτήσει» από τον μαθητή να κάνει χειραψία μαζί της, μια χειρονομία που κάνουν οι μαθητές στην Ελβετία σε ένδειξη σεβασμού, και πως οι μουσουλμάνοι μαθητές αρνούνται να το κάνουν «λόγω φύλου ή θρησκευτικών λόγων». Το σχολείο όπου φοιτούν οι μαθητές αυτοί αντέδρασε αμέσως γνωστοποιώντας την ανακούφισή του για το γεγονός ότι έλαβε απάντηση στα ερωτήματά του. Προσέθεσε ότι θα καταργήσει την προσωρινή εξαίρεση και πως η οικογένεια των δύο νεαρών αγοριών έχει ενημερωθεί.
Οι αρχές του καντονιού, στις οποίες απευθύνθηκε η διεύθυνση του σχολείου, κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού πραγματοποίησαν νομική ανάλυση. «Το δημόσιο συμφέρον όσον αφορά την ισότητα ανδρών και γυναικών καθώς και η ενσωμάτωση ξένων προσώπων επιβάλλουν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία της πίστης των μαθητών», αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Εκπαίδευσης του καντονιού.
Η διευθέτηση έχει αλλάξει και η διεύθυνση του σχολείου θα καταργήσει την εξαίρεση που είχε δώσει στους δύο μαθητές, ανέφερε η διοίκηση του καντονιού. Αν οι μαθητές εξακολουθήσουν να αρνούνται να χαιρετούν διά χειραψίας τις καθηγήτριές τους, οι γονείς μπορεί να λάβουν ειδοποίηση ακόμη και να τους επιβληθεί πρόστιμο το οποίο μπορεί να φθάσει τα 5.000 ελβετικά φράγκα (4.521 ευρώ).
Η υπόθεση, που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο στην Ελβετία, ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη στις αρχές Απριλίου από τα μέσα ενημέρωσης της γερμανόφωνης Ελβετίας της εξαίρεσης που δόθηκε στους δύο σύριους μαθητές, ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με μια συνήθεια που συνίσταται στη χειραψία με τους καθηγητές τους κατά την έναρξη και το τέλος του μαθήματος.
Η ελβετίδα υπουργός Εσωτερικών, Σιμονέτα Σομαρούγκα, είχε εκφράσει την οργή της με αυτή την απόφαση εξαίρεσης.
"Στη βάση των αποτελεσμάτων της νομικής ανάλυσης, το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Τερβίλ θα ακυρώσει την ενδιάμεση διευθέτησή και θα θέσει σε ισχύ τη χειραψία για αυτούς τους μαθητές. Σε περίπτωση μη σεβασμού αυτού του κανόνα, θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο", αναφέρει ακόμη η διοίκηση του καντονιού, που αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.  »

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι στην Ευρώπη «πετάει, πετάει ο γάϊδαρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;