Δευτέρα, Αυγούστου 11

δεκαπενταύγουστος

   Είμαι υπουργός εργασίας. Για να μη με πουν της γυάλας επιστατώ τη χώρα κρυμμένος σε μπαλόνι. Το κάνω τις μέρες με ελαφρύ αεράκι για ευνόητους λόγους. Ο σωφέρ μου είναι υπομονετικός σα κουνούπι. Ετοιμαζόμαστε για την επιθεώρηση των δανειστών. Την 32η.
    Προχθές επισκέφθηκα ένα εργοτάξιο την ώρα του προσκλητηρίου. Τα εργατόζωά μου πηγαινοέρχονταν ανταλάσσοντας εξυπνάδες, ατάκες και ευγενικά νεύματα, σαν ιάπωνες σε γκρούπ. Φορούσαν ατσαλάκωτα νίκελ ματ πράματα. Όταν το ρεπό τελείωσε μαζεύτηκαν στον προκαθορισμένο τομέα.  Τα παρατήρησα.  Έμπαιναν σε παρατάξεις των πενήντα δύο και το υπεύθυνο ανθρωποειδές τους έδινε τα φύλλα ενεργειών. Μετά τα έστελνε στο θάλαμο ταχυφόρτισης για το δεκάλεπτο και καπάκι ξεκινούσαν τη βδομάδα τους. Δεν έγραψα παρατηρήσεις. Πάνε καλά. Τους έχουμε με εννιαίες συλογγικές ρουτίνες ίδιες σε όλους τους τομείς. Η εργάσιμη εβδομάδα τους κρατάει έξι μέρες. Μιά έβδομη είναι στη διάθεσή τους και μάλιστα έχουν ένα σακίδιο με όλα τα απαραίτητα για την αναδόμηση του λειτουργικού τους. Τη στολή του παιχνιδιού τους και το stick με την πρόσβαση στις μηχανές προσομοίωσης ηδονών.
    Οι έβδομες μέρες : Είναι 52 το χρόνο με τον κωδικό 15άυγουστος. Τους αρέσει το όνομα. Ένα ανθρωποειδές την κάθε έβδομη μέρα ορίζεται υπεύθυνο για να επιστρέψουν όλα στη ζώνη έργου τους εγκαίρως. Σε περίπτωση που κάποιο εργατόζωο παρουσιάσει εκτροπές αποσυναρμολογείται επί τόπου από τα υπόλοιπα. Είναι περασμένο στο αρχικό λογισμικό τους και μάλιστα έχει εξαλείψει τις ζήλιες και τις ενοχές στα κάτεργα. 
    Από την ημέρα που ο Ράϊχενμπαχ οργάνωσε τη χώρα η παραγωγή εκτοξεύτηκε. Το εύρημα ήταν τελικά απλό. Πενήντα δύο ρεπό με το όνομα δεκαπενταύγουστος. Ένας υπεύθυνος για κάθε πενήντα δύο με την απειλή του τεμαχισμού σε παλιοσίδερα. Τα εργατόζωα δε πίστευαν στην τύχη τους όταν υπέγραψαν τη σύμβαση. Πενήντα δυό αλεπάλληλοι δεκαπενταύγουστοι έχουν μετατρέψει την κάθε εργάσιμη εβδομάδα σε μια γιορτή. Τα πόδια τους πετάνε. Τα χέρια τους πηγαίνουν σα μηχανές. Κάθε έβδομη μέρα τους φοράμε τη στολή του Μίνιον και τα αμολάμε στους προσομοιωτές. Εικοσιτέσσερις ώρες σκανδαλώδες παιχνίδι. Κύματα, λουκάνικα, γκόμενες, όλα virtual και όλα προσιτά. Ηδονές να τις πιείς στην οθόνη.
    Για να πω την αλήθεια, εγώ δε θα ήθελα να κάνω τούτη τη ζωή. Ωστόσο το χαρτί που τους βάλαμε μπροστά το υπέγραψαν σχεδόν όλοι τότε. Έγραφε καρδίστε 51 ακόμη γιορτές του δεκαπενταύγουστου. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στο σύστημα.
   Πάμε καλά πλέον. Να 'ναι καλά ο Ράϊχ, ο Ράϊχ, ο... αψουουουουού... χενμπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;