Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 1

not ment to ..μπει



     Και τότε συναντήθηκαν τα βλέμματά τους. Ήταν συγκλονιστικό.
     Εκείνος, πενήντα πέντε ετών, με υπερβολικά προσεγμένο νεανικό ντύσιμο, ευρισκόμενος σε φάση σεξουαλικής εγκατάλειψης, κυνικός στο γάμο του και στη ζωή, με ένα καταπληκτικό παλμαρέ από ατάκες, με ένα ονειροπόλο βλέμμα, εκφραστικά μάτια, μαλλιά που τα γκριζάριζε η πατίνα του χρόνου, ειδικά στους κροτάφους, μόνο στους κροτάφους δηλαδή, κατασταλαγμένος και έμπειρος στα μάτια της, ένας αυτοδημιούργητος αφού όλα τα ερείπια γύρω του ήταν δικής του υπαιτιότητας, με την μισή αγορά να τον κυνηγάει και απόρρητο καρτοκινητό των εικοσιπέντε ευρώ που δε ντρεπόταν να το δείχνει, τόσο πολύ διαφορετικός από τον Jimmy, απαλλαγμένος από το κυνήγι της κατανάλωσης, μεστός και εύστοχος καθώς κοίταζε κατευθείαν πάνω της εκείνα που του άρεζαν, και τα δυό , πάρα πολύ ειλικρινής για να παραστήσει ότι δε θέλει να τη πηδήξει, πάρα πολύ κατατρεγμένος αν έπιανες εκείνη την λεπτή συγκίνηση έως ρίγος που έκανε τα μάτια του να υγραίνονται όταν η Ρένια έσκυβε να του μιλήσει στο αυτί, γενικώς όταν η Ρένια έσκυβε εμπρός, ένα ευχάριστο σοκ γενικώς.
      Εκείνη, είκοσι επτά, ετών, και φορές πηδηγμένη, έμοιαζε στα μάτια του ένας ανέγγιχτος άγγελος. Τα μαλλιά της πρέπει να έφταναν στο πάτωμα αν τα έλυνε, τόσο υγιή, τόσο  ατόφια ξανθά, σαν ένας χείμαρρος από χρυσάφι, τα κατάμαυρά της φρύδια, που πρέπει να τα είχε βάψει,  το γέλιο της, αχ εκείνο το αστραφτερό γέλιο, που φανέρωνε την οικονομική κατάσταση του μπαμπά, μια τέλεια ορθοδοντική, ααα και ένα στραπατσαρισμένο Audi TT από έξω, στραπατσαρισμένο από άποψη, αφού λεφτά υπήρχαν,το κορμί της, το κορμί της με όλα του τόσο μικρά και στενά, απίστευτες διαστάσεις ανθρώπινου οργα(νι)σμού, τα βραχιόλια της, τα τόσο υπέροχα τσαλακωμένα μικροσκοπικά της ρούχα, μια κοκκινοσκουφίτσα που γλύτωσε μόλις από τον κακό της λύκο και ψάχνει μια αγκαλιά για να κοιμηθεί.
-          Θέλω να κοιμηθώ του είπε μόλις μπήκαν στη σουϊτα. Ο Jimmy μου πέταξε τα μάτια όλη νύχτα χθες. Γι αυτό δε τους θέλω τους ανώριμους. Δε σέβονται τις στοιχειώδεις ανάγκες του παρτενέρ τους.Καληνύχτα Αγησίλαε. Το πρωί θα σου κάνω μια έκπληξη.
Την σκέπασε σα να ήταν το θείο βρέφος. Ήταν και θείο, και βρέφος. Εκείνος ήταν ο θείος. Πήρε τηλέφωνο την Αγλαία.
-          Τι φαϊ έχεις ;
-         
-          Έρχομαι σε λίγη ώρα. Θα δω Ολυμπιακό,άμα θες βγες.
     Κατέβηκε και πλήρωσε τη σουϊτα. Έβρεχε. Πήρε να περπατάει με τα πόδια με μια ανεξήγητα καλή διάθεση. Δεν είχε δει τον Αφελάϊ και τον Ογιοκόμπο με τη νέα τους φανέλλα, πρέπει να έχουν δώσει άλλη διάσταση στις διεισδύσεις της ομάδας από το κέντρο. Η βροχή του ομόρφαινε το πρόσωπο. Δεν είχε καμιά διάθεση να δείχνει ωραίος σε τούτο το σκοτεινό σημείο της Αθήνας. Απλά δεν είχε λεφτά για ταξί.

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό.,Δέκα λεπτά μετά, γελάω ακόμα... Από τις κορυφαίες στιγμές (αυτο;)σαρκασμού. Σου πάει πολύ το είδος. Δεν πειράζει, υπάρχει η προοπτική της πρωινής έκπληξης... 'Ωριμος 0-Jimmy 3 αλλά υπάρχει και η ρεβάνς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;