Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25

Το στερεο__φονικό του

      Ο Ταξιάρχης Τριχάκης σιδέρωνε ένα σώβρακο όταν χτύπησε το θυροτηλέφωνο. Έριξε μια αγχωμένη ματιά στο σαλόνι και περπάτησε δήθεν ψύχραιμα προς την εξώπορτα. Όλο και συχνότερα του χτυπούσαν την πόρτα απροειδοποίητα. Αν ήταν επισκέψεις, θα τους ζητούσε να φύγουν.
      - Ένα κάρο είναι στραβά και ενοχλεί, είπε μια αγενής φωνή.
- Δεν έχω αφήσει άμαξα στραβά εγώ... Και έχω VOLVO.
     Ο Ταξιάρχης Τριχάκης ακούμπησε μαλακά το ακουστικό, έντονα ενοχλημένος. Έβαλε σε ίσες αποστάσεις τρία κεριά στο έπιπλο της εισόδου, έσπρωξε ένα αριστερό παπούτσι να σταθεί παράλληλα με το δεξί του, απόστρεψε το βλέμμα από ένα σκουπιδάκι και περπάτησε ξυπόλυτος προς... όχι.
    Γύρισε και έσκυψε να μαζέψει το σκουπιδάκι. Το τσαλάκωσε πέντε φορές όπως έκανε με όλα. Το πέταξε σε μια άκρη του κάδου που έχασκε ένα χάσμα. Μετά περπάτησε προς το σίδερο και αποτελείωσε το καβάλο από το σώβρακο, περνώντας το με μικρές κυκλικές κινήσεις της καυτής επιφάνειας,  λοξοκοιτάζοντας τα ξεθωριάσματα με τη γνωστή συνταγή : τρία κύπελλα στωϊκότητα και μια πρέζα σιχασιάς.
    Το μάτι του έπεσε σε ένα από τα ψηφιακά ρολόγια, εκείνο της συσκευής DVD. Ήταν μονίμως ένα λεπτό και λίγα δεύτερα πίσω από της τηλεόρασης. Αποφάσισε να το βγάλει από την πρίζα, από πότε είχε να δει DVD άλλωστε... Μάζεψε τα σιδερωμένα εσώρουχα σε ισοϋψείς στίβες  Πήγαινε ήδη να ετοιμάσει τον δεξί χώρο στο συρτάρι, ( πάντοτε έπαιρνε τα ρούχα από αριστερά προς τα δεξιά, μπορούσε να διαλέξει ένα φανελάκι μέσα στο μαύρο σκοτάδι ), όταν ξαναχτύπησε το θυροτηλέφωνο.
    Αυτή τη φορά τα βήματά του ήταν ατσούμπαλα, εντελλώς σπασμωδικά, ουσιαστικά κάλπασε σαν κουτσό άλογο προς ένα όρνιο που απειλούσε το άρρωστο πουλάρι του.
     - Ποιόόόός ;  είπε με αηδία .
- Κύριε Τριχάκη, κατεβείτε παρακαλώ, έχουμε ένα ζήτημα. Είμαι ο διαχειριστής.
     - Δεν καταλαβαίνω, η συνέλευση είναι την άλλη Τετάρτη, το διάβασα ξεκάθ...
- Κύριε Τριχάκη είναι κάτω η Αστυνομία. Ελάτε σχετικά σύντομα παρακαλώ, δείχνουν αρκετά εχμ.. αναστατωμένοι για να μην πω απειλητικοί ...
     - Κατεβαίνω , με συγχωρείτε κύριε διαχειριστά .  
     Άφησε το ακουστικό πάνω στο έπιπλο σκουντώντας τα κεριά κακήν κακώς. Τα πόδια του κόπηκαν σε φέτες, όσο χαμηλότερα τόσο πιο λεπτές. Οι πατούσες του σα μουρταδέλας. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Πρέπει να είχαν βρει το κουφάρι... Ένιωσε μια αναγούλα και τρέχοντας προς το μπάνιο σκόνταψε στο πόδι της σιδερώστρας. Με το νύχι ελαφρώς ματωμένο και σκουντουφλώντας στο διάδρομο κατάφερε να τραβήξει ένα πουλόβερ σε αθώο γαλάζιο από το τρίτο ράφι δεξιά δεξιά. Η ντουλάπα του, του φάνηκε ότι τον περιπαίζει. Την έκλεισε, με τρόπο, και άρπαξε την χτένα του, ισιώνοντας όλα τα καλλιεργημένα του μαλλιά πάνω από το ραξάκι. Τα πασουμάκια του ήταν ότι πρέπει, έσπρωξε μέσα τα πόδια του τσιρίζοντας λίγο από την επαφή του νυχιού του με το τραχύ μέσα ύφασμα. Έσπευσε προς την εξώπορτα ρίχνοντας μια τελευταία ματιά στο είδωλλό του. Φαινόταν ανύποπτος, και μάλλον εντελλώς αθώος.
    Το ασανσέρ ήταν στον έκτο. Το κάλεσε. Προβάριζε ήδη τα λόγια του, - Καλησπέρα σας... όχι όχι,  Τι συμβαίνει κύριε διαχειριστά ;,  ωωω η Αστυνομία ,καλησπέρα σας κύριοι, με συγχωρείτε, περάστε μέσα να μην βρέχεστε...  όχι όχι, Ελπίζω να μην είναι πάλι η απέναντι τρελή, εγώ έχω να την βρίσω από πέρυσι... Ναι, αυτό θα έλεγε... Μπήκε και πάτησε ισόγειο.
    Το ταρακούνημα που κάνουν τα ασανσέρ στο ξεκίνημα μοιάζει με το ταρακούνημα που παθαίνεις άμα αντιληφθείς ότι ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα περιλαμβάνει και το τομάρι σου.
    3ος ..  Λοιπόν δε ξέρεις τίποτα για το σκύλο, δεν ξέρεις γενικώς από σκυλιά, πόσο μάλλον για αυτό το άμοιρο ζώο που οι διπλανοί ταλαιπωρούν σε μια αυλή τρία επί τρία,  2ος... Λοιπόν τα ζώα δεν θα έπρεπε ούτε καν να καταδέχονται να κάνουν παρέα με εμάς τα κτήνη, καλύτερα μάλιστα να ήταν όλα σαρκοβόρα να ξέρουμε ότι δεν εξημερώνονται,  1ος... Εγώ αρνήθηκα να φέρω στο διαμέρισμα το κανίς της αδικοχαμένης της μάνας μου, το ελευθέρωσα στο χωριό της την Άνω Στρωμνίτσα,  πόσο μάλλον να κακοποιήσω ένα υπέροχο πιτμπουλ σαν αυτό, Ισόγειο..  κοίταγμα στον καθρέφτη, σπρώξιμο της πόρτας με τον αγκώνα, ποτέ με γυμνά χέρια σε κοινόχρηστα αντικείμενα, μικρόβια, τρία βήματα προς την είσοδο της πολυκατοικίας και βουαλά :
    - Ελπίζω να μην είναι πάλι η απέν...
- Κύριε Τριχάκη συλλαμβάνεστε !  ο αστυφύλακας φαινόταν να το απολαμβάνει σαν πρωϊνό σε Τούρκικο ξενοδοχείο...
    - Ορίστε ;
- Κύριε Τριχάκη συλλαμβάνεστε ...ανημέρωτος ! είπε και τον κοίταξε έτοιμος να σκάσει στα γέλια, ήταν ένας νεαρός αστυφύλαξ με αδύναμο μουστακάκι. Φορούσε το σιέλ κοντομάνικο παρ' όλο που είχε 8 βαθμούς, στα σώματα ασφαλείας οι στολές δεν αλλάζουν με τον καιρό αλλά με μια εγκύκλιο.
 - Είχατε κληθεί ως δικαστικός επιμελητής στις τελευταίες εκλογές και δεν παραστήκατε στο εκλογικό σας τμήμα. Σας επιδίδω μια κλήση για .... Κύριε Τριχάκη, ξέρετε ότι τρέχει αίμα από τη μύτη της παντόφλας σας ; Ελπίζω να μη διέκοψα το σφάξιμο μιας αρραβωνιάρας, θα βλέπετε φαντάζομαι τη δίκη Πιστόριους... χα χα... τι μακελειό...
    - Εχμ, ναι, Όχι, δε... όχι δεν εννοώ για το σφάξιμο, δε βλέπω λέω τη δίκη... αίμα, πονάει ξέρετε ταράχτηκα και χτύπησα στο κατώφλι βγαίνοντας, η αστυνομία, το νύχι καταλαβαίνετε , δεν είναι αυτό που περιμένεις καθώς σηκώνεις το θυροτηλέφωνο ...
   - Αχααα, ραντεβουδάκι  ;  δείχνετε ταραγμένος ..ο αστυφύλακας έκλεισε το μάτι στον διαχειριστή που με τη σειρά του μειδίασε διακριτικά.
      Και όλα αυτά μέσα σε κλάσματα ενός δευτερολέπτου. Φαντάσου πως μπορούν να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις από δυό ατάκες... και δυό νοήματα... τι αίσχος !
    - Κε Τριχάκη σας αφήνω. Βαγγέλης Γαργανουράκης, καμιά σχέση με τον αηδό, εγώ διαθέτω άλλα προσόντα για να ισορροπήσω ως γαϊδουροφωνάρας. Καλό σας βράδυ. Να είστε πιό τυπικός, κοτζάμ δικηγόρος, θα τη βγάλετε με ένα προστιμάκι, αλλά γιατί ; Δε μπορούσατε να τα φάτε σε ταβέρνες ;
    Ο Ταξιάρχης, έδωσε το χέρι του στον εκπρόσωπο του νόμου, μετά ασυναίσθητα του έδειξε ένα κουμπί στη τσέπη του αμάνικου που ήτανε έτοιμο να πέσει.
   - Να το ράψετε, του είπε. Ευχαριστώ για την επίδοση, γενικώς. Είστε καλός στη δουλειά σας.  
    Γύρισε και έσπευσε στο ασανσέρ κάνοντας ένα νεύμα δήθεν ευγνωμοσύνης στον διαχειριστή. Έβαζε τώρα σε τάξη το μυαλό του : Ο νεκρός σκύλος τελικά δεν βρέθηκε ακόμα.  Η θάλασσα εδώ παρακάτω είναι άγρια. Υπάρχει και θεός των ενόχων. Χαμογελούσε υποχθόνια στον καθρέφτη του θαλάμου. Το κουφάρι του ροντβάϊλερ δεν έπρεπε να βρεθεί ποτέ. Είχε όλα τα τεκμήρια "μέσα του". Είχε υποβληθεί σε τρίμηνη νηστεία για να καταβροχθίσει όλα τα κομμάτια της Αντιγόνης.Οσονούπο εκείνο θα το έχουν φάει τα ψάρια. Θα είναι καλύτερα να μην αγοράσω ψάρια για λίγες εβδομάδες, σκέφτηκε... Το υπόγειο είχε καθαριστεί εξονυχιστικότατα... Τα πράγματά της ερωμένης του ήτανε στάχτες ριγμένες σε είκοσι φρεάτια ομβρίων. Τα πάντα φαίνονταν να είναι εν τάξει. Εν τάξει.
    Μπήκε στο σπίτι του με αναπτερωμένο ηθικό. Κλείνοντας πίσω του την πόρτα τακτοποίησε τα κεριά και έκλεισε το θυροτηλέφωνο. Ύστερα ασχολήθηκε με την πληγή του στο νύχι. Πολύ ώρα. Στο τέλος δε μπορούσε να διακρίνει αίμα πουθενά. Ήτανε εκπαιδευμένος σε αυτό.
    Ταξινόμησε έπειτα τα σώβρακα κατά βαθμό παλαιότητας και παράχωσε τα πιό ξασπρισμένα στο βάθος του συρταριού.Πήγε στο σαλόνι, κι αφού εξέτασε τις γωνίες για πουφ, κάθησε στην πολυθρόνα με το λαμπατέρ. Ο φάκελος της δικαστικής κλήσης ήταν ένα κοφτερό αντικείμενο στα μαλακά του χέρια. Τον περιεργάστηκε ... Μετά τον σφήνωσε κάτω από τα προσανάματα στο τζάκι. Κι έστειλε το sms.

    Η Περσεφόνη σχεδόν πήδηξε από το κρεβάτι με τον ήχο του μυνήματος. Διάβασε και αμέσως πήρε την αδελφική της φίλη.
     - Κολλητή ; τσίμπησε το ψάρι. Θα φάμε δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω λέμε κολλητάρι μου ...
  - μμμ χχχ  μμμ   χχ
     - Kούκλος είναι. Και δε ξέρεις τι μου πήρε στη γιορτή μου ..
 - ννν  μμμ νννν
    - Ένα μωρούλι ρονβάϊλερ ρε μαλάκα... το έχω στο κρεβάτι μου, είναι τόσο γλύκας
  --- κκκ μμμ χμμμμ 
    - Απόψε στις εννέα θα με πάρει με το Volvo. Πάμε εξοχή, όπως πάντα, παράμερα και ήσυχα, κι έχει έναν ήχο το στερεο___φονικό του...

1 σχόλιο:

  1. Τριχάκης ο κυανοπώγονας... Εξαιρετικό χαρακτήρας. Και μαζί η ολοκληρωμένη, χωρίς κενά αστυνομική ιστορία σε μικρό πολύ ενδιαφέρον κείμενο... Μπράβο Περικλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;