Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28

ποτέ την Κυριακή...



   
   Ήταν οι πιο κρίσιμες ημέρες για τη νεότερη ελληνική ιστορία, επρόκειτο να εγκριθεί η έκτη και τελευταία υποδόση του 23ου πακέτου στήριξης από τον ESM. 
   Εκείνη την Κυριακή η κυβέρνηση εξέδωσε μια ευρεία διευκρινιστική εγκύκλιο προς όλους τους Δημόσιους υπάλληλους προκαλώντας πλήθος θετικών και αρνητικών αντιδράσεων. Οι θετικές αντιδράσεις προήλθαν από τα κεφαλοχώρια στην ευρύτερη περιοχή Ελασσόνας – Σαμαρίνας οι κάτοικοι των οποίων χάρις σε μια φωτογραφική διάταξη εξαιρέθηκαν από την εντατικοποίηση της εργασίας. Οι αρνητικές αντιδράσεις προήλθαν από κύκλους του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας και της Bild με το γενικό σκεπτικό ότι οι Έλληνες με τις εγκυκλίους που είναι αντιλαϊκές συχνά τυλίγουνε πιτόγυρα.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου με τους ερμηνευτικούς όρους & εξαιρέσεις :
      ______________________________
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΓΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ 
  ( ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 27/12/2015 no...μπλα μπλα μπλα…)
   Προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αδιάλλειπτη λειτουργία της αγοράς νυχθημερόν το υπουργείο παρακαλεί τις περιφέρειες να ελέγχουν την εφαρμογή του συνεχούς ωραρίου εργασίας του δημόσιου τομέα, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την 1-1-2017. Προς διευκρίνηση και υποβοήθηση ακολουθεί η παρούσα εγκύκλιος :  


    Α. Απαλείφεται από όλα τα λεξικά ο αστείος όρος «τσαγκαροδευτέρα». Επίσης εξοστρακίζονται από την καθομιλουμένη οι λέξεις διήμερο, τριήμερο και ούτω καθ ‘εξής καθώς η εβδομάδα εργασίας γίνεται πλέον έτος εργασίας.  

    Β. Καταστρέφονται άμεσα όλα τα δισκάκια των boomtown rats σε πυρές, στις πλατείες μπροστά στα κτίρια των Περιφερειών, σε όλη τη χώρα.

    Γ.  Οι Παρασκευές ορίζονται ως ημέρες αιχμής και λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση και τελικά κορύφωση της παραγωγικότητας τα Σάββατα και τις Κυριακές.  

    Δ.  Κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι στα ρεύματα εξόδου από τις πόλεις κάθε Παρασκευή απόγευμα με αποτέλεσμα την μείωση των εκπομπών ρύπων και την βελτίωση του κλίματος του πλανήτη μεσο - μακροπρόθεσμα.

    Ε. Καταργείται το ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση τελικώς κάθε μορφή παράγκας ή και άναρχης κατασκευής που πληγώνει την γενική προς καλαισθησία ανάγκη των καταναλωτών.

    ΣΤ. Εξαρθρώνονται τα κυκλώματα που προωθούν στην αγορά παλιές Κυριακάτικες εκδόσεις εντύπων με την συντομογραφία ΠΣΚ ή ΣΚ προς αποφυγήν παρερμηνειών και περιττών εκνευρισμών  του καταναλωτικού κοινού. Οι Κυριακάτικες φυλλάδες θα εκδίδονται πλέον με τον διευκρινιστικό τίτλο «εφημερίδα αραιά και που».

    Ζ. Προστίθεται ετησίως στο μήνα  Φεβρουάριο χρόνος  2 επιπλέον ημερών. Απαξιώνεται έτσι αυτομάτως η άδικη & ρατσιστική αναφορά στον 2ο του έτους ως «κουτσοφλέβαρος».

    Η. Ο όρος Σαββατοκύριακο αντικαθίσταται σε τακτικά διαστήματα με κυλιόμενο σύστημα από τους όρους Κυριακοδεύτερο, Δευτεροτρίκακο, Τριτοτετάρτιο, Τεταρτοπέμπτικο και με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ροή των ημερών χωρίς έμμεσες ή άμεσες διακρίσεις μεταξύ των.

    Θ. Θεσπίζεται ο όρος υπάλληλος του ΣΚ για τον πλέον δραστήριο και κεφάτο σε κάθε υπηρεσία άνδρα ή γυναίκα κατά τις ημέρες Σάββατο και κυρίως Κυριακή με ποσοστό βαρύτητας 40/60.

    Ι.  Εισπράττεται ειδικό τέλος ΠΣΚ σε όλους τους ξενώνες και άλλους χώρους φιλοξενίας & εστίασης με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των καταναλωτών δια μέσου των εβδομάδων. Το τέλος ορίζεται για την ευκολία στο εκάστοτε ισχύον ποσοστό του ΦΠΑ επί τρεις φορές.

    Κ. Τοποθετούνται ένοπλες ομάδες ελέγχου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας για εντοπισμό-κατάσχεση εξοπλισμού εξορμήσεων που δύναται να έχει προετοιμαστεί παρεκβατικώς για διακοπές πλέον των 8 ωρών.

    Λ. Κατεδαφίζονται οι εκκλησίες.

   Μ.  Οι γάμοι θα τελούνται τσάτρα πάτρα στα Δημαρχεία Τρίτη βράδυ, οι βαφτίσεις Πέμπτη βράδυ παρανόμως, οι κηδείες παραμένουν στις δύο (2) το πολύ εργάσιμες ημέρες μετά το «γεγονός».

   Ν. Επιτρέπεται !!! κατ’ εξαίρεση η αργία της Κυριακής όταν πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις :

       Ν1. Σε εμπορικούς χώρους μικρότερους του ενάμισυ τετραγωνικού μέτρου και μεγαλύτερους των εφτακοσίων ογδόντα εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων. ( συνυπολογίζονται τα WC ).

       Ν2. Σε αμιγώς μη τουριστικές περιοχές, ήτοι σε χώρους με επισκεψιμότητα μικρότερη από τρία (3) άτομα ημερησίως συν τον μπάστακα.

       Ν3.  Σε μοναστήρια του Αγίου Όρους υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί πλήρης εχεμύθεια.

       Ν4.  Στις γουρουνοχαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;