Κυριακή, Αυγούστου 30

ξάστερος



       Άμα διαλύσεις τα σύννεφα μέσα σου ξεκινά κείνη η γλυκιά αλληλουχία, να βλέπεις από τη μια τα λιοβασιλέματα και μόλις γυρίσεις το κεφάλι από την άλλη ανατολές του φεγγαριού. Και ώσπου να της μιλήσεις λιγάκι, δυό κουβέντες της σελήνης, να ροδίζει από την ανάποδη ο ήλιος, είναι σα να μην απομένεις ποτές σκοτεινός. Φωτισμένος πορεύεσαι. Κι όταν πορεύεσαι φωτισμένος από αυτά τα δυο ουράνια θάματα δε γυρεύεις τίποτες άλλο, πράμα ή πρόσωπο, τίποτες για να το βάλεις να σου διαλύει τις τρομάρες. Σιγά σιγά οι σχέσεις σου αποχτούν κείνη την ευμορφιά της λευτεριάς. Θέλω να πω, απεκδύονται των μεθοδεύσεων και μνήσκουν αυθόρμητες, πηγαίες, παιδιάστικες, λιτές κι απολαυστικές . Τι όμορφες σχέσεις που χτίζεις, σαν είσαι ξάστερος !

       Άμα διαλύσεις τα σύννεφα μέσα σου, δεν είσαι συνέχεια με το φόβο βροχής, περιγελάς τις μπόρες, μουσκεύεις στεγνώνεις αλλά δε κρυολογείς, ξεχνάς οριστικά και τις ομπρέλες. Και τα δύο σου τα χέρια απομένουν λεύτερα. Έτσι δεν πιάνεις μονάχα χειραψίες αλλά κάμεις και δυνατές αγκαλιές. Έτσι δεν κόβεις μοναχά λουλούδια αλλά σκύβεις και τεντώνεις το κορμί να τα μυρίσεις. Έτσι δεν διαβάζεις πια τίτλους αλλά ξεκοκαλίζεις ολάκερες τις καλές εφημερίδες. Έτσι δεν κρατάς μονάχα τα κλειδιά σου αλλά και ένα δώρο για εκείνην. Είναι σημαντικό να έχεις και τα δύο σου χέρια λεύτερα. Οι άνθρωποι στην Βρετανία περπατάνε με το ένα χέρι να σφίγγει την ομπρέλα. Οι άνθρωποι στην Βρετανία ποτέ δεν ήταν το ίνδαλμα κανενός. Η χώρα προκαλούσε πάντα δέος μα οι άνθρωποί της αποστροφή.

      Άμα διαλύσεις τα σύννεφα μέσα σου ντύνεσαι το πρωί με κέφι. Φοράς τσαλακωμένα αγαπημένα και πάνω σου φαίνονται μούρλια γιατί γίνονται πινελιές και όχι κρυψώνες, γίνονται ένα με το κορμί που σφύζει από ζωή. Έχεις δει κακοντυμένους αισιόδοξους ;

     Αν διαλύσεις τα σύννεφα μέσα σου οι ανατροπές που σου κάνει η τύχη δεν είναι ανυπέρβλητες. Γένονται στοιχήματα.

     Πρέπει να μάθεις να διαλύεις τα σύννεφα μέσα σου. Μοναχός πρέπει να το μάθεις αυτό το πράγμα. Είναι ίσως το σημαντικότερο από τα ανθρώπινα προσόντα. Η δυναμική πλευρά του εγκεφάλου μας, εκείνο που οι άλλοι λένε ψυχή, δεν είναι παρά μια θετική διανοητική εργασία. Και ποτές, ποτές, δεν είναι αργά για να την κατακτήσεις.

     Άμα τώρα εσύ δεν έχεις σύννεφα, τζάμπα έφαγες την ώρα σου. Για τους υπόλοιπους τα λέω.      

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχώς, γεμάτος σύννεφα είμαι. Αύριο θα φορώ τσαλακωμένα και θα δείχνω αισιόδοξος. Υπέροχες ξαστεριές μας οδηγούν, αλλά δε βρήκαμε το δρόμο. Αρκεί που ξέρουμε πως πάντα θα υπάρχουν Καληνύχτα στο ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;