Δευτέρα, Αυγούστου 24

στο μπαρ το ναυάγιο

    Μια καμπαρντίνα έξω από την πόρτα. Η σκιά του άντρα πέφτει στο σκαλί. Κοιτάζει το ρολόϊ. Μετά το δρόμο, δεξιά ζερβά. Απλώνει το χέρι στο πόμολο. Σφυγμοί ταμπούρλα. Τικ τακ.
   Βραδάκι. Εννιά για όλους, αλλά, καμία σχέση.  Για την Ντίνα μες στη μπάρα, μια ώρα πριν σχολάσει η βάρδια. Χαμόγελο, αλλά πακέτο με την κούραση. Ανυπομονησία συγκαλυμμένη. Διεκπεραίωση. Το μυαλό στο κρεβάτι της. Ρέστα για μισή ωρίτσα σιωπής. Να τεντώσει το κορμάκι της.
     Για τον Νικόλα στο δεύτερο σκαμπώ με το πράσινο μπεγλέρι έναρξη γαμπρίσματος, άλλης μιας νύχτας που ό,τι φέρει ας το φέρει. Έσο έτοιμος. Αυταρέσκεια. Προθέρμανση για το ματς του ναρκισσισμού.. Το μυαλό στην πόρτα. Όλες οι αφίξεις επιλέξιμες.
     Για τον Λεόνι το  αφεντικό εκεί πίσω στην μικρή αυλή, όσο στοιβάζει κάσες με άδειες φιάλες ένα άγχος, για τα φράγκα. Νεύρα. Αδημονία. Τσίτωμα. Το μυαλό στον Ρώσο. Τον προστάτη. Τον Ιβάν τον τρομερό. Πρέπει κατιτίς να μείνει και μετά το μερτικό του.
     Για την Τάνια την πουτάνα ένα συμμάζεμα μυαλού. Το παιδί στη μάνα εντάξει, να το διαβάσει, κινητό ανοιχτό, προσοχή στους φτιαγμένους, κρυφή ευχή για μια βαρετή βραδιά. Ας είναι μέτριο το μεροκάματο αρκεί να μην χαραχτεί επάνω στο κορμί. Κάτι που να ξεχαστεί. Φόβος. Αδρεναλίνη.  Εκγρήγορση. Προσευχή.
     Για τον φοιτητή στο βάθος που θα φάει την δεύτερη σφαίρα, χαλαρότης. Καλή διάθεση από κούνια.  Άγνοια κινδύνου απότοκος της ηλικίας. Ξεγνοιασιά.
     Και για τον Ιβάν που μπαίνει και κοιτάει τα βυζιά της Τάνιας μια ολέθρια στιγμή, μια λανθασμένη εκτίμηση πραγμάτων.
   Βραδάκι. Εννιά και τρία για όλους. Αλλά, καμία σχέση. Για την σφαίρα που είναι στον αέρα κι έρχεται προς τον Ιβάν ο χρόνος κυλάει σε εκατοστά δευτερολέπτου. Από το πιστόλι που είναι στο χέρι της Ντίνας μέχρι το αριστερό αυτί του Γεωργιανού μετράει πέντε εκατοστά δευτερολέπτου.
     Για τον Ιβάν :
    Ένα τικ. Δεν έπρεπε να απειλήσεις την μπαργούμαν για το παιδί της που διάβαζε πίσω από τη μπάρα. Είναι καλύτερα να μην ανοίγεις μέτωπα που δεν έχεις ξαναδιαχειριστεί.
    Δύο τακ. Ο πούστης ο Λεόνι δεν είναι καν στο μαγαζί του.
    Τρία τικ. Έπρεπε να στείλλω τον "κτίστη" απόψε για την παστρικιά δουλειά.
    Τέσσερα τακ. Ωραία βυζιά η τελευταία μου εντύπωση.
    Πέντε ντουκ. Καίει η γαμημένη όταν μπαίνει στο κεφάλι.
    Έξι μπαμ... πάρτε όσο μολύβι έχει το ραβόλβερ μου καργιόλια. Θα βρεθούμε στη κόλαση.
    Για τη Ντίνα :
    Ένα τικ. Πάρτην να μη στη χρωστάω αρχίδι.
    Δύο τακ. Να καείς στην κόλαση πουστόγερε.
    Τρία τικ ... πρέπει να ξεφύγω από τις δουλειές της νύχτας.
    Τέσσερα τακ. Λες να αστόχησα ;
     Πέντε ντουκ. Όχι.
    Για την Τάνια:

συνεχίζεται...άσκηση σε ρυθμό εκατοστών του δευτερολέπτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;