Τρίτη, Απριλίου 11

πόσο να εκτίθεσαι ;

...δεν είναι για όλους. Θέλω να πω, όταν μερικές σχέσεις ανεβαίνουν επίπεδα, οι παρέες γίνονται φιλίες με στέρεες βάσεις. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ενθαρρύνονται άτομα μεταξύ τους να εκμυστηρεύονται, να εξομολογούνται και μερικές φορές να ονειρεύονται φωναχτά. Οι δοκιμασμένες παρέες είναι τα θερμοκήπια των εξημερωμένων.
   Πόσο να εκτίθεσαι ; Δεν υπάρχει κανόνας. Τόσο όσο μπορείς να το διαχειριστείς. Οι πληγές γιάνουν αργά αν τις τυλίξεις γάζες. Όμως πάλι γιάνουν. Η αποστείρωση για άλλους από εμάς είναι ευαγγέλιο και για άλλους μια μικρή υπερβολή.
   Ένα είναι βέβαιο. Όταν οι σχέσεις των ανθρώπων ανεβούν δυό τρία επίπεδα, η εκμυστήρευση γίνεται μια φυσική διαδικασία, γιατί τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί. Αυτομάτως. Με μια ματιά, με μια αγκαλιά, με ένα σταύρωμα χεριών, με την απάντηση σε μια άσχετη ερώτηση, εξαιτίας της υψηλής διαισθαντικότητας οι παλιοί φίλοι ξέρουν ποιός πατάει καλά και ποιός με πόνο. Και στρέφουν προς εκείνον που υποφέρει αυτομάτως όλη τους τη θαλπωρή και τη σκέψη με τρόπους που είναι δύσκολο να καταδειχτούν γιατί περιλαμβάνουν την διακριτικότητα της στοργής. Είναι κριτήριο λοιπόν, στο πόσο να εκτίθεσαι, το πόσο εκλεπτυσμένοι συναισθηματικά είναι εκείνοι στους οποίους πρόκειται να εκμυστηρευθείς, πρόκειται για αλληλεπίδραση με μια λεπτή μαγική ισορροπία. Αυτή που μετατρέπει το μπουλούκι σε ομήγυρη.
    Στην ομήγυρη, οι ειδήσεις βγαίνουν πριν τα στόματα ανοίξουν. Είναι μια μικρή παρέα στην οποία τα κεφάλια είναι πιο κοντά από τα καθίσματα. Τυχεροί, νομίζω οι εκάστοτε μυσταγωγοί . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;