Κυριακή, Δεκεμβρίου 4

Santa 363




       Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2017 η κυρά Μαρία βρήκε ένα ολάκερο ΑΤΜ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Έγραφε στην οθόνη καλημέρα κα Τσολακίδου. Μπορείτε να δοκιμάζετε την κάρτα σας εδώ 24 ώρες το 24άωρο χωρίς να δημιουργείται πίσω σας εκείνη η ανυπόμονη ουρά φοιτητών και επαγγελματιών που σιγοβρίζουν μέσα από τα δόντια τους. Μπορείτε να ξεκινάτε με ποσό 420 € και να το κατεβάζετε δέκα, δέκα, ώστε μόλις το πετύχετε κάπου στα 130 € να τα βγάζει ήρεμα και με την ησυχία του και κατόπιν μπορείτε να κάθεστε μπροστά στο ΑΤΜ να τα μετρήσετε, να τα μοιράσετε είκοσι είκοσι σε κάθε τσέπη, να κοιτάζετε όση ώρα θέλετε σαν εξωγήϊνο αντικείμενο την μισοβγαλμένη από τη θυρίδα απόδειξη, να ξανανοίγετε το συρταράκι μήπως έχει μέσα κανένα τσαλακωμένο ξεχασμένο κι όλα αυτά με μουσική υπόκρουση δεήσεις προς τον Αγιο Αντώνιο για την υγεία του παλληκαριού σας που ζει χώρια από τα 56 του. Το ίδιο δώρο έκανε ο Santa 363 σε όλες τις οικοδομές που κατοικούσαν μεσήλικες κυριούλες που βγαίνουν 11 – 1 κάθε πρωί με άπειρο χρόνο και νηφαλιότητα στη διάθεσή τους.
     Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2017 ο κύριος Αλέκος βρήκε ζωγραφισμένο έξω από το σπίτι του και μπροστά στο πεζοδρόμιό του όπου λειτουργούσαν εμπορικά καταστήματα, ένα τετράγωνο 2 Χ 6 μέτρα, διαγραμμισμένο με κίτρινες φωσφοριζέ γραμμές και το όνομά του σε τεράστια ταμπέλλα με κολωνάκι στην άκρη. Από πίσω η ταμπέλλα έγραφε εδώ μπορείς να βάζεις μπρός κάθε πρωί και να ζεσταίνεις το Simca κάνοντας μάλιστα δύο μέτρα μπρος και πίσω και εκείνα τα νοήματα σε όλους τους διερχόμενους ότι ΔΕΝ ΞΕΠΑΡΚΑΡΩ, ΟΧΙ, ΔΕ ΦΕΥΓΩ με απόλυτη εξουσία στο κομμάτι εμπρός από την πολυκατοικία σου. Το ίδιο δώρο έκανε ο Αη 363 σε όλα τα γερόντια άνω των 85 που δε λένε να αποσύρουν το αυτοκίνητο της ζωής τους.
    Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017 η Τακούλης βγήκε για τσιγάρα και ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Άκουσε πίσω του ένα βουητό, και γυρνώντας τι να δει ; Έναν κάδο ρομπότ !!  Ένα ωραιότατο δοχείο απορριμμάτων τον είχε πάρει στο κατόπι !!! Κάθε φορά που έβγαζε τη ζελατίνα από τα σέρτικα, το δοχείο άνοιγε το στοματάκι του και ανασηκώνονταν λιγουλάκι μέχρι να μπορεί να το αγγίξει με τα ακροδάχτυλα ο Τακούλης. Μόλις εκείνος πετύχαινε το άνοιγμα, το… δοχείο αποκρίνονταν με τη φράση, ΜΕΓΑΛΕ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ. Το ίδιο δώρο βρήκανε έξω από την πόρτα τους εκατομμύρια έφηβοι των οποίων τις ιδρωμένες κάλτσες σηκώνει με αηδία η μάνα τους από τη μέση, στο χαλί του καθιστικού .
   Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2017 η Τζοάννα κατεβαίνει με το σκυλί τη βόλτα. Ένα σακουλάκι για τα κακάκια ακολουθεί τροχήλατο και ακόρεστο το ευτυχές ντουέτο. Ένα καταπληκτικό 4Χ4 σακουλάκι το οποίο μπορεί να πιάνει κουραδάκια στον αέρα ακόμα κι αν ο σκύλος αποπατεί τρέχοντας. Το ίδιο δώρο έκανε ο Santa 363 σε όλες τις έφηβες που στα δέκα τους είχανε απαιτήσει σκύλο από το μπαμπά αλλά τώρα στα δεκαπέντε τους τον έχουν σκυλοβαρεθεί και τον βγάζουν τριάντα μέτρα δεξιά αριστερά από την πολυκατοικία τους μιλώντας θυμωμένες στο μαραφέτι και μη κοιτώντας τι κάνει πίσω τους το έρημο το ζώο.
    Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Santa 363 είχε αφήσει έξω από κάθε πιάτσα των ταξί ένα μεγάλο πακέτο. Οι ταριφάδες το ανοίγουνε και τι να δούν ;  Μια κατουριέρα, μια κινητή επιτοίχια λεκάνη για τσίσα με την επιγραφή, η γωνία της πολυκατοικίας είναι εκεί για να στρίβει ο κόσμος, δεν είναι μπόχα spot. Κάθε φορά που ο ταρίφας έπιανε το φερμουάρ του η κατουριέρα άρχιζε τα λαϊκά… Ξελάφρωσε, ξελάφρωσε, μεγάλε πουτσαρά μου, και δώσε μου το κάτουρο, να σε χαρώ τσολιά μου.  Στο καπάκι ακουγότανε ο Τράγκας να φωνάζει : Θα πάρουνε τα τέτοια μας, οι δανειστές , τα τέτοια μας και τα άλλα μας…. Το τι επιτυχία έκαναν οι κατουριέρες δε περιγράφεται.
     Σάββατο 6 Ιανουαρίου   …. Δε θέλω να μου κουραστείτε με 363 διαφορετικά δώρα. Το πιάσατε το υπονοούμενον.
     Την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, 364η μέρα του χρόνου, ο Santa 363 έπεσε για ύπνο. 24 ώρες κοιμήθηκε και όταν ξύπνησε τα πάντα σα να είχανε γυρίσει μια χρονιά πίσω. Οι κάδοι ρομπότ ξεφόρτιστοι, τα ΑΤΜ με μαγκωμένες τις κάρτες, τα κακά τσουφ 4Χ4  σπασμένα και έξω από τις πιάτσες οι κατουριέρες γεμάτες με αποτσίγαρα και τελειωμένα AZAX . Ένας έφηβος πέρασε έξω από το παράθυρό του, κλωτσώντας ένα κουτί ΜΥΘΟΣ. Ο Santa 363 πήγε και συσκέφτηκε με τους ομοίους του σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αποφάσισαν.
    Την παραμονή του 2018 λίγο πριν τα μεσάνυχτα, γέμισαν όλα τα πυροτεχνήματα με ένα υλικό αγνώστου συνθέσεως. Εκείνο που συνέβη στις δώδεκα ήτανε φαντασμαγορικό.   Με το που μέτρησε ο Καμίνης 4, 3, 2 , 1 ,  ο ουρανός γέμισε καφέ χρώματα. Ο Santa 363 κάθησε σε ένα παγκάκι με μια ομπρέλλα και κοίταζε τα σκατά να πέφτουν από τον ουρανό σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και ιξώδη, με μια κιτρινιάρικη επιγραφή να αιωρείται στον, κατά τα άλλα, έναστρο θόλο :
    Να χέσω την κουλτούρα σας και τα ξερά τα ούρα σας.

     Και οι Άγιοι παραφέρονται, όχι μονάχα ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;