Σάββατο, Μαΐου 31

Ήταν ο καπιταλισμός ηλίθιε



     Ο  πρόεδρος κάθισε βαριεστημένος και βλοσυρός στην έδρα. Έσπρωξε ένα μάτσο μισοτελειωμένα μπικ, κουτιά Παπαστράτος, μπερλόκ και κονκάρδες, κι έκανε νόημα να του αλλάξουν το τσίγκινο τασάκι με τη φίρμα "ρεκτιφιέ ο Τάσος" γιατί ήταν ξέχειλο. Άναψε το τσιγαράκι και κοίταξε πάνω από τα γυαλιά με εξεταστικό βλέμμα την κατηγορούμενη. Πρώτα του σηκώθηκε η τρίχα και μετά το αριστερό φρύδι μέχρι πάνω. Τίποτε άλλο δε του σηκωνόταν εδώ και δεκατόσα χρόνια.  Η τύπισσα ήταν τέλεια προετοιμασμένη από την υπεράσπιση. Αχτένιστη με τη ρίζα μαύρη δυό πόντους, χαϊμαλί στο ένα χέρι και μια κονκάρδα Τσε στο γαριασμένο πουκάμισο. Σταράκια στο φθηνό πράσινο, όχι το απαλό, εκείνο του αγγουριού.

    - Δημόσιο συμφέρον εναντίον Παπα… Παπα… γμτ…Π.. Παπαπαντωνίου Παναγιώτας , εγέρθητο κατηγορουμένη να περάσει ο δικηγόρος της από την έδρα να του πω δυό λόγια όσο η Παπα..ρούνα ορκίζεται στον πέμπτο τόμο. Ησυχία εκεί κάτω και βγάλτε έξω τον φωτογράφο με την ψηφιακή, Μανχάταν μου το έχετε κάνει εδώ μέσα.

   -  Κε πρόεδρε, Χαράλαμπος Γαργαρατούδης, συνήγορος υπεράσπισης της ..

   - Καινούργιος είσαι εσύ ;

   - Είμαι ανηψιός του Γαργαρατούδη του οδηγού νταλίκας.

   - Να σε δω κι εσένα, δε θέλω μάχη εντυπωσιασμού και σε προειδοποιώ να είσαι λακωνικός, έχω δύσκολη σειρά μετά.

   - Μάλιστα κύριε πρόεδρε.

   - Πήγαινε τώρα, παρακαλώ τον δημόσιο κατήγορο :  Ησυχία εκεί κάτω , τελειώνετε !

   - Κε πρόεδρε, κλασσική περίπτωση, στην κατοχή της κατηγορουμένης βρέθηκαν τα παρακάτω πειστήρια :

Α. Τσάντα Luis Vouton εκτιμώμενης αξίας , μπορώ να πλησιάσω ;  … διακοσίων τριάντα ευρώ με βάση τη σελίδα 24 αράδα 11 του καταλόγου καπιταλιστικών τεκμηρίων.

Β. Κρέμα νυκτός , αγνώσου πλην όμως ουδόλλως ευκαταφρόνητης αξίας.

  - Η υπεράσπιση , έδειξε ο πρόεδρος ξύνοντας το ξεφτισμένο τζην στο γόνατο.

  - Κύριε πρόεδρε, η πελάτης μου αρνείται ότι η εν λόγω τσάντα είναι αυθεντική. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι εάν τραβήξετε τη φόδρα θα σας μείνει στο χέρι, πράγμα που ουδόλως χαρακτήριζε τούτα τα προϊόντα της περί ης ο λόγος ξένης καπιταλιστικής φάμπρικας. Το φερμουάρ κε πρόεδρε μαγκώνει στο 32 ο δόντι και ο κρίκος της πόρπης έχει ήδη σημάδια οξείδωσης. Με όλα ταύτα υποστηρίζουμε ότι η προσαχθείσα είναι θύμα παρεξήγησης και υπέρβασης καθήκοντος της δημοτικής αγορανομίας.Ζητούμε την απαλλαγή της λόγω σπαρτιάτικου πρότερου βίου.

  - Κύριε συνήγορε έχετε αντίστοιχα επιχειρήματα για την κρέμα νυχτός ή να προχωρήσω ;

  - Η κρέμα νυχτός κε πρόεδρε δυστυχώς είναι αυθεντική. Η πελάτης μου βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να αδειάσει τα συρτάρια της μακαρίτισσας της μάνας της, αν ανοίξετε το σωληνάριο θα καταλάβετε ότι είναι προ καιρού ληγμένο… Το κουβαλούσε από το κοινόβιο προς τον κάδο. 
  - Ο εισαγγελεύς :  κε πρόεδρε έχει περιπέσει στα χέρια μου το πειστήριο Γ όπου ξεκάθαρα φαίνεται η μητέρα της κατηγορουμένης στην τάξη αποφοίτησης 1976 στο , μπορώ να πλησιάσω ; ...Αμερικάνικο Κολέγιο είπε χαμηλόφωνα. 
     Ο πρόεδρος φούντωσε τόσο που του έπεσε η καύτρα στο μωσαϊκό.
  - Κε συνήγορε πλησιάστε παρακαλώ : 
  - Κε πρόεδρε, έχω υπ' όψιν μου το πειστήριο, πρόκειται για προϊον μονταζ...

  - Κύριε συνήγορε, ευχαριστώ, θα ληφθεί υπ' όψιν το νεαρό της ηλικίας σας και η καλή σας καταγωγή, άλλως πρέπει να πω ότι παίξατε λιγάκι με την νοημοσύνη του δικαστηρίου. Μπορώ να ρίξω μια ματιά στα πειστήρια ;

   ….χμ…. χμ… μάλιστα.

  - Το πειστήριο Α κατάσχεται φυσικά προς καταστροφή. Στην κατηγορουμένη επιβάλλεται υποχρεωτική εργασία δυό εβδομάδων για το ένα πλημμέλημα ως αναφορά την Louis Vouton η οποία ουδόλως πείθει για την κακεκτυπία της. Η κατηγορούμενη θα παρουσιάζεται από τούδε και στο εξής στον ελεγκτή της γειτονιάς κάθε πρωϊ ξεκινώντας για το εργοτάξιο. Η κρέμα, το πειστήριο Β θέλω να πω,  βρωμάει του θανατά και ευχαρίστως επιστρέφεται στην κατηγορουμένη να την παραδώσει στα αρμόδια συμβούλια συγκέντρωσης παράνομου υγειονομικού υλικού από τα οποία θα λάβει αντίτιμον σε σαπούνι που θα καθοριστεί αρμοδίως.Λύεται η συνεδρίασις .

   - Κε πρόεδρε…
   - Κε συνήγορε, η διαδικασία έχει περατωθεί. Παρακαλώ να αποσυρθείτε. Υπόθεση 13, κακουργηματική κατηγορία, να περάσει ο νεαρός με το i-phone και χαλαρώστε του λίγο τις αλυσίδες γιατί το παιδάκι τρέμει ολάκερο. Δεν είμαστε εκδικητές, είμαστε εδώ για το δημόσιο συμφέρον.

1 σχόλιο:

εντυπώσεις ;