Κυριακή, Αυγούστου 1

ωδή σε μια ενήλικη γυναίκα που ερωτεύεται

   Ω, ναι... δείχνεις πανέμορφη, είσαι... ένα μικρό θαύμα !

   Θα έπρεπε να γραφτούν ολοκαίνουργια παραμύθια για σένα. Για μια ολοκληρωμένη γυναίκα που επιτρέπει στον εαυτό της να ερωτευθεί. Μέσα σε τούτη τη συναισθηματική δυστοπία. Με τις περισσότερες αντανακλαστικές αντιδράσεις της λογικής σε αμυντικό συναγερμό. Με την πλειοψηφία των πλασμάτων γύρω σου σε μια... σε μια ψυχολογική κατάρρευση. Θε έπρεπε να ξαναγραφτεί η κοκκινοσκουφίτσα κι όλο το συναπάντημα... Παραμύθι είσαι !

   Είσαι, ...ένα μικρό θαύμα ! 

     Ξέρω ότι κάθεσαι τώρα εκεί κουλουριασμένη με τα χέρια γύρω από τα γόνατα και τις σκέψεις σου να ξεπερνούν τα όρια της λογικής σου, ότι στροβιλίζεσαι σε δίνες από φοβίες, ότι χρειάζεται να κάνεις άλματα στο κενό και πάλι να παραμείνεις στο έδαφος ώστε να εξακολουθείς να 'σαι επαρκής μητέρα ή κόρη ή φίλη καρδιακή. Ξέρω, είναι τόσο μικρός ο χώρος για να σταθεί και να αναπνεύσει μια ουτοπία σαν τον έρωτα... Ξέρω ότι, βασικά, δε το πολυπιστεύεις ! Άκου....

   Είσαι ένα μικρό θαύμα !

   Ίσως νομίζεις ότι κανείς δεν παρακολουθεί. Λάθος κάνεις. Κοιτούν πολλοί κρατώντας την ανάσα τους. Ο κόσμος δεν συναντάει πλέον μικρούς ήρωες. Έχει βολευτεί στον αρνητισμό του. Συζεί με την κατήφεια και τον κυνισμό. Και συ είσαι μια εξαίρεση. Πόσο θα ήθελαν να δουν μια εξαίρεση να νικάει. Να δουν έναν ερωτικό παραολυμπιονίκη με το χρυσό στο στήθος. Κοιτάζουν κρατώντας την ανάσα τους σου λέω και μέσα τους προσεύχονται να υπάρχεις ακόμα. Μια ώριμη γυναίκα που ερωτεύεται. 

   Είσαι ένα μικρό θαύμα !

   Σε βλέπω ώρες ώρες να κάνεις έρωτα και να γελάς ! Να γελάς με δάκρυα χαράς και να περιπαίζεις τα μέλη σου για τη δική τους χαρά, να κοιτάζεσαι καθώς σηκώνεσαι τυλιγμένη το σεντόνι και να μιλάς στον καθρέφτη με κείνο το χιούμορ που επέπλευσε και πάλι .... Τι ζω η γυναίκα στην ηλικία που είμαι ! Και να πειράζεις τον εραστή σου με παιδιάστικα καμώματα, και πάλι να λύνεσαι στα γέλια. Υπάρχω ;

   Είσαι ένα μεγάλο θαύμα...

   Εντάξει... μη μου δειλιάσεις τώρα. Την μεγαλύτερη ανηφόρα την ανέβηκες. Ετοίμασες τον χώρο για να έλθει να φωλιάσει ένα χελιδόνι. Πέταξες σκουπίδια, σιγύρισες συρτάρια ανομολόγητης ψυχικής ακαταστασίας και ετοίμασες τις αισθήσεις σου, τις ακόνισες να ξαναγίνουν δεκτικές. Δεν είναι τώρα η στιγμή για πισωγύρισμα. Τώρα ανοίγεις τα φτερά και αφήνεσαι στο ρεύμα του ανέμου με σοφές και απαλές διορθώσεις, σαν να ξεχύνεσαι με ένα πολύχρωμο παραπέντε από τους πρόποδες του βουνού των Θεών. Σε κοιτούν οι Θεοί, σου λέω... Τώρα, πετάς.

   Είσαι ένα μικρό θαύμα !

   Άκουσε το σώμα σου. Άγγιξέ το το πρωί, με το που θα ανοίξεις τα μάτια, μύρισε την ευχαρίστηση που αναδίδει, ψάξε κόμπους στην κοιλιά σου, ψάξε κράμπες στους ώμους σου, δεν θα βρείς, ένα χαίδεμένο κορμί είναι το ελιξήριο της φυσιολογικότητας, της ισόβιας νεότητας, της ανταποδοτικής προδιάθεσης, είσαι ένα πλάσμα έτοιμο να μοιράσει καλοσύνη και ενέργεια σε όσους αγαπάει. Έχεις πλέον και πάλι ένα σώμα που ένα άλλο πλάσμα το αποθεώνει. 

  Δεν είσαι θαύμα. Είσαι κανονική. Απλά σπανίζεις πλέον τόσο που καταλήγεις ένα μικρό θαύμα.

   _____________________________________________________________________

Γιατί ; ..είμαστε τόσο λίγες οι γυναίκες που μιλούμε με ειλικρινή τρόπο για τον σαρκικό έρωτα ; Επειδή κατά τον έρωτα, μοιραία αφήνουμε ακάλυπτο το πιο ενδόμυχο κομμάτι μας, την περιοχή μας όπου κυριαρχούν οι φαντασιώσεις. Και οι περισσότερες,  θέλουμε να διατηρούμε πλήρως τον έλεγχο. "Ο φόβος της πτήσης" 1973  Έρικα Γιογκ.  

     Οι σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να είναι υπέροχες, μπορεί να είναι και απογοητευτικές. Και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό το ρίσκο είναι να το δεις με χιούμορ. Η ζωή είναι ήδη αρκετά δύσκολη, χωρίς το χιούμορ θα ήταν αδύνατη. Πρέπει να ξέρουμε να γελάμε και πρέπει να ξέρουμε και να κλαίμε, ώστε να αποκτάμε μια ιρορροπία. (Από πρόσφατη συνέντευξη της ίδιας).  

  Το σεξ έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί, να ανακαλύπτουμε το βάθος των άλλων, να σκεφτόμαστε πιο ελεύθερα. Και μας λυτρώνει. ( Φρατσέσκο Πίκολο από την Republica )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;