Κυριακή, Ιουνίου 8

τικ τακ τικ τακ ... ο χρόνος είναι μνήμα !



 6:37πμ.   Ένας παχουλός παππούς απλώνει γαριασμένα σεντόνια με σιέλ λαχούρια σε μια λερωμένη ταράτσα. Φυσάει και εκείνα κυματίζουν. Αν και μοιάζουν με πανιά, δεν καταφέρνουν να κουνήσουν την γκρίζα πολυκατοικία. Ο παππούς ούτε σήμερα θα ταξιδέψει. Την ημέρα που εν τέλει θα κάνει το ταξίδι μπορεί και να μη φυσάει καθόλου.

 6:38πμ    Κάτω στη ροδιά του ακάλυπτου οι καρποί έχουν σκάσει μύτη. Μικρές σα ψεύτικες μπίλιες. Θα ήταν μούρλια σε μια διάφανη πιατέλα με ένα χοντρό πράσινο κερί να καίει στη μέση.Τα god dumn Χριστούγεννα αργούν ακόμη.  Όταν έλθουν τελικά εκείνες οι γιορτές, τα ρόδια θα έχουν πέσει και θα σαπίζουν στη γη.  
    6:39πμ.    Ένας κοπρίτης σκύλος ξεσηκώνει μια οικογένεια γλάρων από τη βαριεστημάρα τους. Εκείνοι φωνάζουν σα να ήλθε γύπας να τους κλέψει τα αυγά. Ο σκύλος το διασκεδάζει. Όταν έλθει γύπας οι γλάροι μπορεί να οργανώνονται για να αναχαιτίζουν κοπρίτες.
    6:40πμ      Ένα σπουδαγμένο αγόρι ξεφυλλίζει για εκατοστή φορά μικρές αγγελίες. Είναι στα ντουζένια του σωματικά και πνευματικά. Το κεφάλαιο αγνοεί την παραγωγική δυναμική του νέου και ασχολείται με τα επιτόκια δανεισμού στη διατραπεζική. Όταν το κεφάλαιο ασχοληθεί με το αγόρι εκείνο μπορεί να είναι πλέον παραγωγικά ένα ράκος. Δε θα χρειαστεί βέβαια να του πληρώσουν bonus.
    6:41πμ      Πάνω στα ψηλά βουνά ένα χωριό περιμένει να λιώσουν οι πάγοι. Οι πυκνές πατημασιές των ανθρώπων αρχίζουν όταν ξαναφανεί το καφέ ξερό χώμα. Βάζει τα καλά του για να περιμένει το τριήμερο της Αγίου Πνεύματος. Θα ζήσει πιένες. Ήχοι κλαρίνων και γέλια παιδιών θα ξεσηκώσουν τις ήσυχες σκιές του πλάτανου. Μετά θα ησυχάσουν όλα. Όταν θα λιώσουν οι πάγοι στις προθέσεις των ανθρώπων το χωριό μπορεί να έχει καταλήξει ένα συνονθύλευμα από γκρέμια.
    6:42πμ.      Μια γάτα κοιμάται αποκαμωμένη παρόλο που κοιμάται τις τελευταίες σαρρανταπέντε ώρες διαρκώς. Βλέπει στον ύπνο της τον τέλειο γάτο. Χαμογελάει. Νομίζει ότι τα όνειρα είναι το καλό κομμάτι της ζωής. Όταν έλθει ο τέλειος γάτος θα την περάσει για κουφάρι. Κανείς δε θέλει να ασχοληθεί με ένα κουφάρι. Καθώς θα προσπερνά αηδιασμένος θα χαμογελάει.  Έτσι θα μείνουν κι οι δυο με την εντύπωση ότι βιώνουν κάποια σχετική ευτυχία.Όπως και οι μοναχικοί άνθρωποι.
      Τα πράγματα γενικώς εξακολουθούν να χτίζουν τραγικές συναρτήσεις με το χρόνο. Μερικοί λένε ότι ο φόβος κινεί όλα τα πλάσματα και εκείνα με τη σειρά τους υπονομεύουν τις εξελίξεις. Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν είναι ο φόβος, το μεγαλύτερο δεινό.. Είναι η κακή, οδυνηρά κακή αίσθηση που έχουμε για την ουσία, την τεχνική διαχείρησης και το αποτύπωμα του χρόνου. Είναι η τραγικά φτωχή επίγνωση της φθοράς μας, εν όσω ασχολούμαστε με λάθος στοιχήματα, σε λάθος ένταση, σε λάθος στιγμές.
     0:00μμ    Ο χρόνος δεν είναι χρήμα. Δεν είναι ωστόσο ούτε εχθρός. Για τους περισσότερους από εμάς, έτσι όπως τον διαχειριζόμαστε, ο χρόνος είναι μνήμα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;