Δευτέρα, Ιουλίου 19

Είναι δυνατόν να έχουμε τζάμπα τα εμβόλια και να ξανακλειστούμε σπίτι ;

    


     Πρώτα σηκώνουμε ένα σύννεφο σκόνης και μετά παραπονιόμαστε ότι δε μπορούμε να δούμε  G. Barkelay
 

       ( Ιρλανδός φιλόσοφος )

   -  Που οφείλεται ρε φίλε όλη αυτή η αλλοπρόσαλλη αντίδραση εναντίον των εμβολίων ; Και πως συντάσσονται ξαφνικά νεοδημοκράτες, πασόκοι, κκέδες , παπάδες, αναρχικοί, μαθητές,  εξτρεμιστές, παππούδια και τεκνά σε ένα ετερόκλητο συντεταγμένο κίνημα του παραλόγου ; με ρωτάει σαστισμένος ο πιο αγαπημένος μου φίλος . 

   Τον κοιτώ , λίγο αποσβολωμένος και γυρίζω την κουβέντα αλλού. Δε θέλω να γίνουμε πάλι κώλος. Θα με ρωτάει μετά γιατί συγχύζομαι και γιατί φωνάζω.  Υπήρξε πρωταγωνιστής ...

   Οι τόποι κυβερνιούνται από εκλεγμένες αντιπροσωπείες. Έχουν θεσμούς. Η κυβερνησιμότητα των κρατών εξαρτάται από την πίστη στους μόνιμους μηχανισμούς υλοποίησης των ψηφισμένων νόμων. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι :  η αστυνομία,  η πολιτική προστασία, η ιατροφαρμακευτική υποδομή με τους εκπροσώπους της και τις επιστημονικές επιτροπές της, η πυροσβεστική, οι μηχανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο στρατός, οι υπάλληλοι των διοδίων, οι λιμενικοί, οι δημοτική αστυνομία, τα κρατικά κανάλια στις ζώνες πληροφόρησης, ο στρατός κ.ο.κ. Δεν ακυρώνονται κάθε τετραετία, εφαρμόζουν τον νόμο .

   Υπάρχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι που ανέχονται από τα στελέχη τους τον λαϊκισμό. Έχουν επιτελεία και μηχανισμούς που εκφράζονται χυδαία εναντίον όλων αυτών των θεσμών, στήνουν στον τοίχο το πολιτικό δυναμικό και ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον της εφαρμογής των ψηφισμένων στη βουλή νόμων του κράτους. Αν ξεφτιλίσεις τον αρχηγό της πυροσβεστικής το πλήθος δεν θα αποδέχεται τις οδηγίες του την ώρα της πυρκαϊάς. Φυσικό δεν είναι ; Οι ρητορική στο φινάλε είναι η ακόλουθη :

  Ο νόμος αυτός θα αυτοκαταργηθεί στο πεδίο ( πεζοδρόμιο ) και στην πράξη. Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.

   Η δικαιοσύνη είναι διεφθαρμένη. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

  Δεν πληρώνω. Σπάζω τη μπάρα και συνεχίζω. Παίρνω το νόμο στα χέρια μου.

  Μέχρι να πάρει αυτό το νομοσχέδιο πίσω ο υπουργός , από τον Πειραιά πάνω σε καράβι δεν ανεβαίνει κανένας. Παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας.

  Τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι ένα τσούρμο καραγκιόζηδες. Εμείς, οι φοιτητές,  δε φοράμε μάσκα, παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας.

  Ο κάμπος θα μιλήσει. Η Ελλάδα θα κοπεί στη μέση. Δεν περνάει κουνούπι από τα Τέμπη. Εμείς, η πραγματική η εργατιά του χωραφιού παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας.

  Η αστυνομία δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη σε όλη την επικράτεια , δεν μπορεί να εμφανίζεται στα Εξάρχεια ή στα ΑΠΘ διμοιρία των Ματ, γιατί  είναι κάλεσμα σε μπάχαλο. Θα διώξουμε την αστυνομία από τη γειτονιά μας. Παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας.

  Δε βγάζω εγώ τη νέα ταυτότητα, παίρνω το νόμο στα χέρια μου.

  Εγώ δεν θα κάνω εμβόλιο. Θα μπω στην τάξη με το έτσι θέλω. Παίρνω τον νόμο στα χέρια μου. 

  Τα ακούσαμε, τα ακούμε, θα τα ακούμε. Πρόκειται για μικρά πραξικοπήματα που δείχνουν αθώα.

  Δε βγαίνει άκρη έτσι. Ή μετέχουμε στο κράτος ή φτιάχνουμε ο καθένας από ένα ατομικό...

  Όταν γίνονται εκλογές υπάρχει η δυνατότητα να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας ακόμα κι ο πιο απίθανος τύπος. Η κυβέρνησή του θα νομοθετήσει για μια θητεία. Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί εάν είχε όραμα είναι να δούμε στην πράξη τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες. Αν θα παράγουν βελτίωση των συνθηκών για το σύνολο των πολιτών της χώρας. Εάν παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας , γιατί να κάνουμε εκλογές ; Οι εκλογές γίνονται για να εφαρμόζονται άλλες πολιτικές και να κρίνονται στις επόμενες εκλογές. Τον νόμο εφαρμόζουν οι μηχανισμοί της συντεταγμένης πολιτείας.

   Πρόκειται για βαθύτατα ηθικό και θεσμικής σημασίας ερώτημα. Εσύ ως πολίτης, παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου εκπροσωπώντας ποιόν και αντλώντας εξουσία από ποιά διαδικασία επικύρωσης της προσωπικότητάς σου ; 

   Φωνάζω πάρα πολύ μερικές φορές και με ρωτάει ο φίλος μου γιατί χάνω την ψυχραιμία μου. Γιατί όταν υπάρχει φωτιά δεν φωνάζουμε γιατρούς και όταν υπάρχει μπάχαλο δε φωνάζουμε παπάδες. Αυτά έπρεπε να τα έχουμε λύσει. Μικροί μεγάλοι. Η επαναστατική γυμναστική σε κάθε χώρο μονάχα για το χαβαλέ και την τόνωση του ναρκισσισμού μας φέρνει χάος.

 Φωνάζουμε την πυροσβεστική στη φωτιά και την αστυνομία στο μπάχαλο. Και αν στη πυροσβεστική υπάρχει ένα επίορκος και στην αστυνομία ένας φασίστας , εναντίον του ξεσηκώνουμε καταγγελία. Όχι εναντίον όλου του θεσμού. 

  ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνουμε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;