Σάββατο, Μαρτίου 29

τα μαύρα πιόνια παίζουν δεύτερα

      Τα μαύρα πιόνια παίζουν πάντα δεύτερα στις οργανωμένες αγορές και στο σκάκι βεβαίως.

     Στοιχηθείτε μαύρα πιόνια. Ένα σε κάθε κουτάκι και αναμείνατε το σύνθημα. Τα μαύρα πιόνια παίζουν δεύτερα. Εκείνοι, εκείνοι με τα λευκά βάζουν τα ερωτήματα. Εσύ σκοτώνεσαι να βρεις τις απαντήσεις , αλλά στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Πως θα επιβιώσεις με τις λιγότερο τραγικές απώλειες.
       Να τώρα κουνήθηκε το πιόνι τους. Άνοιξαν δρόμοι για τον αξιωματικό σου αλλά απειλείται ο πύργος σου. Θέλω να πω, μικρέ μου μπορείς να ανοίγεις Κυριακές το μαγαζάκι σου αλλά ίσως και να μην πρόσεξες ότι θα ανοίγουν και τα πολυκαταστήματα μέρα νύχτα.
     Τώρα κουνήθηκε το άσπρο άλογο ! Ω... μπορείς να κάνεις όσες απολύσεις θές. Μέχρι να γίνεις υπάλληλός τους θέλω να πω. Μετά μπορεί να μη σου αρέσει, που μπορούν να κάνουν όσες θένε.
    Ροκέ ο άσπρος πύργος ! Έρχεται πολυνομοσχέδιο. Ασφαλώς μπορείς να πάρεις το φαρμακείο σου και να το κρύψεις στις ψηλές ραχούλες. Όμως δε θα θες να το πεις ισοπαλία, ε ; Φάρμακα στη μεγάλη αγορά εσύ λευκέ δε θα ξαναπουλήσεις.
    Ωωωωω, κοηνήθηκε η βασίλισσά τους.  Δε μπορείς να αποτραβηχτείς πλέον. Πρέπει να συνεχίσεις να ζεις στον ανταγωνισμό μέχρι τα 67. Εκείνο το καταφύγιο στο χωριό θα το χαρούν οι ξένοι γέροι. Πρέπει να τελειώσεις την παρτίδα σου, και θα παίζεις πάντα δεύτερος, θέλω να πω, θέλει μεγάλη σκακιστική εμπειρία για να ανατρέψεις τη σειρά και να αρχίσεις να βάζεις εσύ τα ερωτήματα. Την έχεις ; Είσαι βέβαιος ; 

     Εκτός αν δε χρειάζεται να παίξεις σκάκι. Αν δε χρειάζεται να παίξεις στο ταμπλώ τους. Δε θέλει παρά λίγο θράσσος.. Αφήνεσαι να ξαπλώσεις, κυλάς και πέφτεις από το ταμπλώ. Μετά αναμιγνύεσαι με τα καμμένα πούλια και πλησιάζεις το χείλος. Ενδέχεται να μη σε προσέξει κανείς από τους δυό τους, ένεκα η προσήλωση του παιχνιδιού τους...Στο τέλος μαζεύεις όλη σου την δύναμη και φουντάρεις από το τραπέζι με τα δυό ρολόγια. Αυτό θέλει κότσια, ντάξει ! Μπορεί να καταλήξεις σε ένα κομμάτι μπορεί και σε χίλια.

      Ύστερα μπορείς να παίζεις αν θέλεις πάλι δεύτερος αλλά είναι αλλιώς. Δεν είναι πια σκάκι. Είναι ότι παιχνίδι θέλεις εσύ. Μπορείς ακόμη και να παίζεις πρώτος !!! Ντάξει ;


    

1 σχόλιο:

  1. Ντάξει... Πόσες αλήθειες μαζεμένες σε μια παρτίδα σκάκι. Ντάξει! Αρχίσανε να πέφτουνε οι μάσκες, φως μπαίνει λίγο από τις γρίλιες, κάποιες από τις αυταπάτες άρχισαν να διαψεύδονται. Ντάξει. έγινε η αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;