Κυριακή, Μαΐου 9

Του Φώτη η κακιά στιγμή



FOTIMIX FORUM 2010

Ο Φώτης ήταν κακός μαθητής. Αλλά ως εκεί. Είχε τις επιρροές των γειτόνων του που δεν ήταν οι καλύτερες και δεν είχε λάβει και την κορυφαία ανατροφή από τότε που γνώρισε τον μάταιο τούτο κόσμο. Η μάνα του ήτανε κομμώτρια και τα βράδια άφηνε το παιδί στο σπίτι μόνο με τις ώρες για να συμπληρώνει εισόδημα δουλεύοντας εδώ και κει. O Φώτης δεν μπορούσε να αντισταθεί σε δυό πράγματα: Στο γεμάτο ψυγείο και στα ξεχασμένα λεφτά στις τσέπες της μαμάς του. Ο Φώτης ήταν κρίμα. Αλλά ως εκεί.

Πρέπει να ήταν στην τρίτη ώρα εκείνης της αποφράδας μέρας στο σχολείο του μικρού Φώτη. Απρίλιος ήτανε και είχε γύρη στον αέρα. Ο Φώτης ήξερε το μάθημα και καθόταν με σηκωμένο το χέρι με την ελπίδα να τον σηκώσει η δασκάλα για να κάνει επιτέλους μια καλή εντύπωση. Και τότε, έτσι όπως ήταν χαλαρός ένιωσε μια φαγούρα μέσα στα μάτια, στα μάγουλα και άρχισε να κουνάει τα ρουθούνια του γύρω γύρω. Μπορούμε να πούμε ότι ο μικρός έκανε όλα τα απαραίτητα για να το αποφύγει. Δε μπόρεσε…
Το φτάρνισμα του Φώτη συνοδεύτηκε από ένα ταρακούνημα σε όλο το κορμάκι του και μια ετοιμόρροπη μύξα πετάχτηκε πάνω στο λευκό τετράδιό του. Κανείς δεν έδωσε εκείνη την ώρα και τόση σημασία.
Όταν η δασκάλα μάζεψε τα τετράδια και τα πήγε στο γραφείο δεν έψαξε όλες τις σελίδες για μύξες. Το θεώρησε υπερβολικό.
Όταν ο διευθυντής έστειλε στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας το πακέτο με τα τυχαία διαλεγμένα τετράδια της Δ’ Δημοτικού για να γίνει η ετήσια δειγματοληψία της επιθεώρησης δεν έψαξε σελίδα σελίδα το υλικό. Το θεώρησε εξαντλητικό.
Όταν από το υπουργείο εθνικής παιδείας επιλέχτηκαν ένα δυό τετράδια για να σταλούν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το καθιερωμένο τετραετές φόρουμ εκπαιδευτικών συστημάτων, η βοηθός στο υπουργείο είχε έμπνευση και τα τετράδια του Φώτη πήρανε την πρώτη θέση πάνω στο δέμα ως πιλοτική περίπτωση.

Πρέπει να ήταν Άνοιξη στις Βρυξέλλες και κανείς δεν είχε φανταστεί τη σειρά των εξελίξεων γιατί έξω από τα παράθυρα η φύση οργίαζε. Πάνω στο τραπέζι του επίτροπου εκπαίδευσης το τετράδιο του Φώτη ήταν ανοιγμένο στη χειρότερη σελίδα και ο επίτροπος, ο δύστυχος επίτροπος, είχε κάνει μερικά βήματα πίσω και είχε κολλήσει την πλάτη του στο τοίχο με τη μωβ ταπετσαρία. Το χρώμα της ταπετσαρίας δεν μας ενδιαφέρει αλλά προσέξτε… ήταν προάγγελος των εξελίξεων. Καμιά φορά πρέπει να δίνετε βάση στις λεπτομέρειες που σας αφήνω εδώ και εκεί.

Η σειρά των γεγονότων τώρα επιταχύνεται γι αυτό αν κάνετε δυό δουλειές μαζί, π.χ. αν περνάτε χανσαπλάστ στο δάκτυλό σας και ταυτόχρονα διαβάζετε το κείμενό μου καλύτερα δώστε εδώ λίγη αποκλειστικότητα. Τελειώνετε με το γαμημ.. το χανσαπλάστ.

21 Απριλίου 2010. Στην έδρα της ΕΟΚ στις Βρυξέλλες.
Το λόγο έχει ο επίτροπος εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων και γίνεται ταυτόχρονη μετάφραση σε 20 γλώσσες μεταξύ των οποίων η Σουαχίλι.
Madame e messier… θα συνεχίσω στα ελληνικά εδώ.. η ευρωπαϊκή επιτροπή έλαβε τα ακόλουθα μέτρα.
• Μετά από ολονύχτιες συνεδριάσεις δυό εβδομάδων και με την σύμφωνη γνώμη των εθνικών κοινοβουλίων θεσπίζεται μόνιμη τράπεζα ανάλυσης μύξας με έδρα το Μάαστριχτ και με τα δέοντα κονδύλια για να αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
• Στην Ελλάδα χορηγείται πενταετής περίοδος χάριτος κατά την οποία τα συναχωμένα παιδιά της αντί να εκτελούνται επιτόπου θα εγκλείονται σε άσυλο.
• Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αναλαμβάνει με εθελοντές την μόνιμη περιοδική δειγματοληψία από τις σχολικές αίθουσες στην ύποπτη αυτή χώρα του Νότου.
• Η Ευρωπαϊκή επιτροπή λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη γνωμοδότηση του Χημείου της Λιόν αποφαίνεται ότι η μύξα του μικρού Πασκουάλ από τη Βαλένθια ουδεμία συγγένεια φέρει με τα συμπτώματα του Fotis και με βάσει αυτό το πόρισμα δηλώνει απερίφραστα ότι η Ισπανική περίπτωση δεν είναι όμοια με την Ελληνική.
• Όλες οι χώρες της ευρωζώνης δηλώνουν την βούλησή τους να καταπολεμήσουν με ελέγχους στην αλληλογραφία και τα τελωνεία τους την εξάπλωση του ελληνικού κακαδιού στην ευρωπαίκή επικράτεια.
• Στην Βουλγαρία που εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία θα συνιστούσαμε να μαζέψει άμεσα τα 3500 παιδιά με τα μπουκάλια azax από τα ελληνικά φανάρια και να τα προωθήσει σε άλλες υγειέστερες περιοχές της ευρω- παϊκής επικράτειας για προληπτικούς λόγους.
• Στην Ελλάδα προωθούνται ήδη από σήμερα επόπτες φταρνίσματος που σε συνεργασία με τα αρμόδια κοινοτικά όργανα θα σημαδεύουν τα παιδιά με τις πιο κόκκινες μύτες τοποθετώντας ειδικά τσιπ εντοπισμού τους από το δορυφορικό μας σύστημα KILLMIX.
• Το συμβούλιο έχει ήδη συγκαλέσει παγκόσμια διάσκεψη με την επωνυμία FOTOMIX FORUM 2010.

Τότε , εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο επίτροπος ένιωσε μια μικρή φαγούρα στα μάτια και στα μάγουλα, στριφογύρισε λίγο τη μύτη και προσπάθησε να πνίξει ένα μικρό φτάρνισμα. Εσκυψε, φταρνίστηκε μουλωχτά μακριά από το μικρόφωνο και συνέβη αυτό που η συμπαντική κοινότητα θα θυμάται για πάντα. Μια ετοιμόρροπη μύξα τινάχτηκε από τη μύτη του Irvensen προς το μόνιτορ και προσγειώθηκε πάνω στις οθόνες όλων των έντρομων κατοίκων του πλανήτη. Ένα χυμώδες σημαδάκι έκρυψε το σήμα του CNN στις γωνιές εκατομμυρίων οθονών. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στο U-TUBE οι πολίτες είχαν καταγράψει απίστευτες λεπτομέρειες από την πτήση του Σουηδικής προέλευσης κακαδιού που τεκμηρίωνε την παγκόσμια εξάπλωση του ιού FOTIS.

Θα ήταν τέλη Απριλίου σε εκείνον τον απίστευτο μικρό πρώην πλανήτη με το όνομα earth όταν ξεκίνησαν όλα. Σήμερα οι πολίτες της Ανδρομέδας αλλά και όλων των όμορων πλανητών ξέρουμε ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να παίρνεις αψήφιστα τους Έλληνες.

Υ.Γ. Το κείμενο δεν αντανακλά την σοβαρότητα της κατάστασής μας. Λέγω απλώς ότι η παγκοσμιοποίηση πρέπει να ψηλαφίσει επειγόντως και τα όριά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;