Κυριακή, Αυγούστου 27

Ο άνθρωπος που είχε δυο στομάχια



    Ας το καταπιώ κι αυτό, είπε ο Διομήδης.
    Είχε μόλις τελειώσει ένας απίθανος καυγάς περί όνου σκιάς με τη σύντροφό του. Ο Διομήδης είχε αναπτύξει μια διαδικασία που θα μπορούσε άνετα να πάρει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας. Τα τσαλάκωνε. Ό,τι τον ξενέρωνε, το τσαλάκωνε πολλές φορές, πρώτα μέχρι να γίνει μια μπάλα από σκιές, μετά μέχρι να γίνει ένα σχεδόν στερεό μαυριδερό πράγμα και μετά του έδινε και το σχήμα ενός μικρού χαπιού. Χρησιμοποιούσε το γουδί, τον πρόγονο του μπλέντερ που είναι ο πρόγονος του multi που είναι ο πρόγονος, τέλος πάντων μη ξεφύγουμε από το ζουμί, χρησιμοποιούσε το γουδί και τελικά από ένα σημαντικό επεισόδιο το μόνο που έμενε να το θυμίζει ήταν ένα σκούρο δισκίο.
    Μετά νομίζεις ότι το έβαζε σε κανένα βαζάκι ; Όχι. Ο Διομήδης δεν ήθελε να το ρισκάρει, θέλω να πω,  να το ξαναβρεί μπροστά του. Οπότε , το κατάπινε.
    Προσβολές αναίτιες γίνονταν μικροσκοπικά σκούρα δισκία. Αδικίες μικρές και μεγαλύτερες μετατρέπονταν σε χάπια. Ήταν μια διαδικασία που είχε αγγίξει την απόλυτη τελειότητα.
    Τότε, μια μέρα, πάντα ό,τι πηγαίνει στραβά ή γαμιέται τελείως ξεκινάει με την φράση , τότε μια μέρα, ο Διομήδης αισθάνθηκε όλο το πίσω από το σβέρκο του κορμί σαν μια πέτρα που ζύγιζε ένα τόνο. Προσπάθησε να κάνει τεντώματα , τίποτε. Ρώτησε τον ξάδελφό του τον φαρμακοποιό, τίποτε. Γράφτηκε πιλάτες και ίδρωσε μερικά απογεύματα, τίποτε. Έβαλε και του έκαναν μασάζ, πρώτα κάτι κοριτσάκια στο κομμωτήριο, μετά ένας φυσιοθεραπευτής, μετά ένας νταγλαράς Τσετσένος αρσιβαρίστας που έγινε πρακτικός. Τίποτε.
    Τελευταίο, όπως κάνουμε πάντα, αποφάσισε να επισκεφτεί τον ορθοπεδικό του. Εκείνος φυσικά τον έστειλε για μαγνητική. Και τότε λύθηκε το πρόβλημα.
    - Έχετε δύο στομάχια.
    - Παρακαλώ , ποιος ήρθε ; είπε ο Διομήδης…
   - Έχετε δύο στομάχια, επανέλαβε η γραμματέας του διαγνωστικού σκάζοντας μια φούσκα από τσίχλα, σα να του έλεγε έχετε δυο αναπτήρες στο χέρι.
   - Τι θα πει αυτό ;
   - Υποθέτω πως έχετε ένα στομάχι εκεί κάτω, από το οποίο όσα καταπίνετε πάνε μετά από ειδική επεξεργασία στον αγύριστο.
  - Υποθέτω, ναι, λέει ανακουφισμένος πρόσφατα ο Διομήδης.
   - Έχετε και ένα δεύτερο ! Χωρίς αποχέτευση. Τυφλό. Όσα καταλήγουν εκεί, μαζεύονται και κανένας δεν ασχολείται να τους κάνει διαλογή. Έχετε ένα μικρό στομάχι στον αυχένα με σχήμα βάζου μαρμελάδας.  Έχει ήδη γεμίσει. Επικρατεί αδιαχώρητο. Το στομάχι σας, το δεύτερο εντάξει ; αυτό που βλέπω εδώ,  το άλλο δε το πιάνει η λήψη, το στομάχι σας εκεί πίσω από το σβέρκο είναι τίγκα στις μαύρες μπίλιες. Θα πληρώσετε με κάρτα ; Γιατί έχουμε σήμερα ένα θέμα με τα pos.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;