Δευτέρα, Νοεμβρίου 20

Τι μοχθηρή συμβουλή !


 

      Να βρίσκεσαι σε σχέσεις που να ξεκουράζεσαι !!!

          Τι συμβουλή ... ιδιαιτέρως στην εποχή της απορρύθμισης του συναισθηματικού γίγνεσθαι όλων ανεξαιρέτως. Στην εποχή που ο συναισθηματικός αλτρουισμός καταγγέλλεται ως ηλιθιότητα από τους ίδιους τους ειδικούς της ψυχικής υγείας. ( βλ... φύγε γιατί θα σε πάρει μαζί του/της ) βρίσκεστε σε σπιράλ 

   Και αν είσαι αποφασισμένος/νη κατά βάθος ότι δε θα συντροφευτείς και καλά, γιατί παιδεύεις κόσμο με απόπειρες ;

   Να είσαι μονωμένος ;  Να είσαι σε σχέσεις, σαν στέλεχος πολυεθνικής, με ραντεβού 45 λεπτών που τα κλείνει γραμματέας ; Να είσαι με χειριστήρια, ευχές στο 4, χαρά στο 3, χάδια στο 5, φροντίδα στο 2 ;

    Η συντριπτική πλειοψηφία σήμερα , επιδιώκει να συντροφευτεί με ένα ρομπότ. Με κάποιον που δεν θα έχει εξάρσεις αναγκών και αιτήματα εκπλήξεων. Με μια ευθεία γραμμή μεταμφιεσμένη σε πλάσμα....

    Οπότε το ζήτημα που τίθεται , να ξεκουράζεσαι μέσα στη σχέση σου, μήπως είναι μια φαινάκη ;

    Ας δούμε αν η μοναχικότητα μπορεί να είναι υγιής.. γιατί, αν δεν μπορεί, είναι απλά αναχώρηση . -

    Τι σημαίνει να ξεκουράζεσαι , με τις αισθήσεις σου και το κορμί σου ξύπνιο ; Σημαίνει να καλύπτεις περιστασιακά τις φυσιολογικές ανάγκες σου, αυτές που δεν προκύπτουν μετά από μια ηθική επιμέλεια : 

  •     Να τρως νόστιμο θρεπτικό φαγητό, αργά, γαλήνια, αν γίνεται κουβεντιάζοντας και χωρίς επιθέσεις . Να πίνεις ακριβό κρασί αλλά ένα μονάχα ποτηράκι.
  •     Να κοιμάσαι, ζεστά το Χειμώνα, δροσερά το καλοκαίρι, αν γίνεται με μια ακόμη ανάσα δίπλα σου. Να μπορείς να απλώσεις το χέρι και να αγγίξεις ζεστή επιδεκτική επιδερμίδα.
  •     Να κάνεις έρωτα, τακτικά, με στοργή και συχνότητα ανεκτή, χωρίς το ημερολόγιο, από πόθο της στιγμής, με τρόπο που δεν κακοποιεί το σώμα. Να μπορείς να ζητάς ακριβώς αυτό που' χεις ανάγκη.
  •     Να βγαίνεις βόλτες, να χορταίνεις τις αισθήσεις σου  από την ομορφιά που ξέρεις , που να την ψάξεις. Να κάνεις εκδρομές με όρεξη, όχι με μισή καρδιά. Να πλησιάζουν οι μέρες μιας εκδρομής και να το γιορτάζεις όχι να "αγχώνεσαι" . 
  •    Να συναντιέσαι με ολιγομελείς παρέες ατόμων που μιλούν λίγο και ακούν με προσοχή όταν δε μιλούν. Να βλέπεις κοινή πρόοδο στα μέλη της συγκεκριμένης παρέας και να την προκαλείς εις έτι.
  •    Και να έχεις μια ρουτίνα προσωπικής ανάπτυξης, με στόχους βατούς, να διαλογίζεσαι, να διαβάζεις, να ακούς και να παίζεις μουσική, να περι ποιείς φροντίδες στο σώμα σου ώστε να νιώθει ευεξία. Τα μαλάκια σου, τα δοντάκια σου, τα άκρα σου, το σώμα ως σκεύος , αφρόντιστο σε ρίχνει.
      Με τις επιδιώξεις αυτές που είναι τα εργαλεία ώστε να ζεις σχετικά ξεκούραστος εν- καθιδρυθείς την προσωπική σου προϋπόθεση ψυχικής ευεξίας και κατόπιν ελέγχεις αν είναι σε βάρος του/της συντρόφου . 

       Αυτός ο παράδεισος έχει προαπαιτούμενο την απλόχερη αμοιβαία συντροφιά ανθρώπων που έχουν απαλλαγεί από το τραύμα τους. Δεν το έχουν απωθήσει, το έχουν αντιμετωπίσει.  Δυο ανθρώπων ώριμων και αποφασισμένων να συντροφευτούν με κάποιο κόστος γιατί αλλιώς δεν την παλεύουν. Απλώνοντας από ένα λευκό χαρτί ο καθένας , άγραφο, για να ξεκινήσουν να ζωγραφίζουν το λεύκωμα με τα αντίδωρα . Δυο ανθρώπων που δεν επιδιώκουν τη μοναχικότητα και μετά της δίνουν επίθετα εξωραϊσμού... υγιής, ρεαλιστική, δε ξέρω εγώ τι άλλα... δυο ανθρώπων με το φυσιολογικό ένστικτο να αποζητούν παρέα. 

     Είναι συχνά εδώ το ζήτημα όταν είσαι σε διαδικασία ψυχοθεραπείας, ιδιαιτέρως μακραίωνης.... 

      Μερικές φορές, η στοχοθεσία που επιλέγουν οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι κεντημένη σε έναν ιδιοτελή καμβά : Να επιστρέφεις στραπατσαρισμένος σε αέναους κύκλους με το 50άρικο στη τσέπη. Γιατί ο πήχυς που περιγράφουν είναι 7,5 μέτρα στο επί κοντώ...

     Αλλιώς θα σου έλεγαν αμέσως.... Υπό τις συνθήκες που επικρατούν εκεί έξω,  πήγαινε χρυσέ μου στο Άγιον Όρος. Φθηνότερα, απλούστερα, ασφαλέστερα, μονιμότερα. Και με πολλά βράχια δίπλα σε φαράγγια, για κάθε ενδεχόμενο. Άκου εκεί, να θέλεις να συντροφεύεσαι. Άμα το ξέραμε το παιχνίδι , κι εμείς μονάχοι θα ζούσαμε ; 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;