Κυριακή, Οκτωβρίου 13

πετάει ο γάϊδαρος ;



    - Δεν είσαι ελεύθερος, είπε ο γάιδαρος στον πετεινό. Και μετά γκάρισε ευχαριστημένος… Το βλέμμα του ήταν πολύ θλιμμένο. Σκεφτόταν από μέσα του : Αν ήταν ελεύθερος θα μπορούσαμε να γράψουμε ιστορία με όρθια αυτιά και κόκκινα πούπουλα. Αλλά τι να του κάνω, πήγε και πηδήχτηκε με κότα. Οι καλύτεροι πετεινοί πάνε με τις γαμημένες τις κότες.
     Ο πετεινός τα πήρε, αλλά δεν μπορούσε να γκαρίσει πρώτον γιατί όταν το προσπαθούσε απλώς κακάριζε και δεύτερον γιατί εκείνη την στιγμή δεν ήταν ξημερώματα. Είχε τούτη την δέσμευση γερά μάθει να μην γκαρίζει πριν την ώρα του.  Έτσι ο γάιδαρος αποφάνθηκε ότι τον αποστόμωσε. Είναι αστείο για πόσα πράγματα βγάζουμε πρόχειρα συμπεράσματα.
     - Αν ήσουν ελεύθερος θα μπορούσα, ανεξάρτητα αν το έκανα ή όχι να επαναδιαπραγματευτώ. Αλλά όχι . Δεν είσαι ελεύθερος. Όχι φίλε.  Κατάλαβες τι σου λέω ;
    Ο πετεινός κοιτούσε σύξυλος αλλά το βλέμμα του πετεινού είναι ίδιο είτε είναι σύξυλος είτε είναι παραιτημένος . Μα δε με βλέπει πίσω από το κοτετσόσυρμα ; σκέφτηκε με το μικρό του το μυαλό… Επειδή το κεφάλι του είναι λίγο πιο πάνω δεν μπορεί να αντιληφθεί τις περιφράξεις του κόσμου ; Ή είναι πιο ηλίθιος από τις κότες ;  
    Ο ελεύθερος γάϊδαρος κούνησε την ουρά του ανάποδα από τους δείχτες του ρολογιού και πήγε να ταϊσει χόρτα τα παιδιά του. Θα μου πείτε… έχουν παιδιά οι λεύθεροι γάϊδαροι ; Θα σας πω …πετάνε οι γάϊδαροι ; Δε πετάνε . Πέφτουν με στυλ.
    - Και αν θέλεις να ξέρεις , συνέχισε το τετράποδο με το αυστηρό βλέμμα την ετυμηγορία του, αν θέλεις να ξέρεις, εγώ με πετεινούς υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπάω. Θα ψάξω λύκους.
    Ο πετεινός τα πήρε, αλλά δε μπορούσε να … κλπ κλπ να μη σας κουράζω τώρα απογευματιάτικα.
    - Και αν θέλεις να ξέρεις, ούτε εγώ πίστεψα ποτέ ότι έχει μέλλον μια σχέση ανάμεσα σε πετεινό και γάϊδαρο. Ενώ με έναν λύκο…
    Ο πετεινός κακάρισε εντελλώς. Όλες οι κότες τινάχτηκαν τόσο απότομα που γέννησαν τα αυγά τους δυό ίντζες μικρότερα από τις προδιαγραφές. Και έτσι, αφού η φύση πάντα εκδικείται, για λίγες μέρες, ο γάϊδαρος ετοίμαζε κάτι αναιμικές ομελέτες στα παιδιά του που τις μασουλούσαν με κάτι μούτρα ΝΑΑΑΑΑΑΑ.
   
     Για κάποιο λόγο, αν είσαι γάϊδαρος, πιστεύεις ότι όποιον κόκκορα συναντάς μέσα σε κοτέτσι εσένα περιμένει, όλη του τη ζωή.
     Για τον ίδιο ανεξήγητο λόγο, αν είσαι πετεινός νομίζεις ότι με τόσο κοτομάνι που έχεις πηδήξει μπορείς να περιποιηθείς και γάϊδαρο.
     Και έτσι γίνονται όλα τα μεγάλα μπερδέματα. Όχι αλλιώς.
      Θα μου πείτε γιατί δε κάθονται οι γάϊδαροι στα αυγά τους ;
     Θα σας πω, γιατί ακούνε πετεινούς να γκαρίζουν μες το  απόγευμα.

       Αν η φύση δεν είχε πλάκα, η ζωή θα ήταν ανυπόφορη.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό. Ψάχνω πολλή ώρα να βρω σε ποια κατηγορία ανήκω. Κάτι ανάμεσα σε γάϊδαρο και κόκκορα καταλήγω κάτι σα κόκκορα με μεγάλα αυτιά... Και μια λύπη έρχεται και με τυραννάει. Που είμαι άνθρωπος χωρίς ταυτότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

εντυπώσεις ;