Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24

Η συμμορία




ΠΕΜΠΤΗ
        Ο Χόπ πετάχτηκε από το κρεβάτι και άνοιξε το βεστιάριο. Χμμμ, είπε. Μετά τράβηξε τη στολή του κηπουρού. Οδήγησε το παλιό τζιπάκι του ανατολικά, προς τον ήλιο. Διάλεξε έναν ακάλυπτο χώρο που η κατάντια του τον ενοχλούσε.  Σήκωσε τα μανίκια. Κουβάλησε ό,τι του γυάλισε στη καρότσα. Γέμισε ένα σάκο σαβούρα. Άπλωσε χαλίκια. Κλάδεψε ένα κακομοίρη κισσό μέχρι που του φάνηκε καλομοίρης. Έβαψε με ασβέστη το κράσπεδο και κάρφωσε καλάμια σε κάτι μισοπεθαμένες φτέρες. Δεν ήταν ακόμη ευχαριστημένος. Πήγε στο σπίτι κι έφερε μια αυτοσχέδια φωλιά για κούκο. Την έδεσε σε μια γηραλέα οξυά. Μετά χάραξε στο παγκάκι δυό καρδιές που τέμνονται και κάθισε να κάψει ένα στριφτό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
       Ο Χόπ πετάχτηκε από το κρεβάτι και άνοιξε το βεστιάριο. Χμμμ, είπε. Μετά τράβηξε τη στολή του αστυνομικού. Οδήγησε το παλιό τζιπάκι του προς το κέντρο. Διάλεξε μια αρτηρία της πόλης από τις πιο πολύβουες. Στάθηκε στο χειρότερό της σταυροδρόμι. Έβγαλε από τη τζέπη ένα μπλοκ κι ένα στυλό. Έβαλε στο στόμα μια σφυρίχτρα. Μετά στάθηκε εκεί απλώς γυρνώντας το κεφάλι δεξιά αριστερά, εφτά με έξι ώρες. Όλα κύλησαν υποδειγματικά.
ΣΑΒΒΑΤΟ
     Ο Χόπ πετάχτηκε από το κρεβάτι και άνοιξε το βεστιάριο. Χμμμ, είπε. Μετά τράβηξε τη στολή του παλιατζή. Οδήγησε το παλιό τζιπάκι του δυτικά. Από τα παρατημένα ξεδιάλεξε όσα επιδιορθώνονται με μισή ώρα δουλειά. Τα κουβάλησε στην πίσω αυλή. Μέσα σε τρείς ώρες τα είχε επιστρέψει στα ίδια σημεία ρετουσαρισμένα. Όταν έκανε προς τα πίσω την ίδια βόλτα έλειπαν όλα.
ΚΥΡΙΑΚΗ
    Ο Χοπ πετάχτηκε από το κρεβάτι. Δεν έκανε τίποτα άλλο. Δεν υπήρχε κάτι να κάνει. Κοίταξε το ταβάνι τόσο όσο να μη του μπει καμιά ιδέα. Μετά ήρθε  η ώρα. Φόρεσε μια βερμούδα και τις Κυριακάτικες σαγιονάρες.  Κατέβηκε στην αλάνα συγκέντρωσης και βρήκε τον Μποπ, τον Ντιόπ την Καλλιόπ και τον Αγκόπ. Στρίψανε τσιγάρα. Βάλανε τα γέλια. Τα περιπολικά σφύριζαν σε όλη την πόλη. Ακούστηκε πως ψάχνανε για τη συμμορία. Η πόλη, ακούστηκε, βρίσκεται στο έλεος αναρχικών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες επισημαίνουν τον κίνδυνο.
ΔΕΥΤΕΡΑ
    Ο Αστυφύλαξ Βοστόπ πετάχτηκε από το κρεβάτι. Φόρεσε τα συνηθισμένα. Είπε : Χμμμμμ .Κανείς δε γνωρίζει τα κίνητρα μιας σ, σ, σ, συμμορίας. Αςςςς τα μάθουμε, πριν να είναι αργά.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;