Δευτέρα, Ιουνίου 26

η λωρίδα της Μάζας



     Τα περισσότερα πράγματα είναι ... πράγματα. Εάν εξαιρέσεις την ισορροπία της ψυχής σου που είναι πάνω στο βάθρο με το νούμερο 1,  τα υπόλοιπα δύσκολα ξεχωρίζουν από το σωρό.
      Οι περισσότερες μάχες που έδωσες αφορούσαν πράγματα. Νέος ήσουν...Είναι έτσι φτιαγμένα "τα πράγματα" που σε εξωθούν να μαζεύεις ανούσιες νίκες και ήττες για να στέκεσαι περήφανα στις αγέλες. Επειδή στις αγέλες οι ιεραρχία επηρεάζεται από την γνώμη των πολλών.
     Κανένας δεν καμαρώσει όταν εσύ είσαι ισορροπημένος. Αλήθεια σου λέω. Θα πούνε άλλα καλά λόγια : προσφέρει πολλά, είναι σεμνός, είναι προοδευτικός, στηρίζει εκείνον και τον άλλον, δεν ζημιώνει την ομάδα, τέτοια καλά λόγια θα ακούσεις, αν ποτές ακούσεις. Ποτέ δεν θα ακούσεις την ετυμηγορία  ότι δεν είσαι βλαμμένος. Εσένα βέβαια τότε, ουδόλλως θα σε απασχολεί τι λένε για σένανε οι πολλοί. Πρόκειται για ένα επίπεδο ευρρωστίας που εαν το κατακτήσεις μονώνεσαι... Για να προσεγγίσεις μια τέτοια ισορροπία χρειάζεται να πάψεις να δίνεις επικές μάχες για τα πράγματα. Πρέπει να προσεγγίσεις τα διλήμματα με την οπτική του πανόπτη. Σε όλες τις μεγάλες σχολές ισορροπίας της ψυχής, αυτό απαιτεί μια σταδιακή απαξίωση του σώματος και μια εξειδικευμένη προπόνηση του πνεύματος.
   Κοίταξε τώρα τι συμβαίνει... 
   Όταν εσύ είσαι ισορροπημένος ζημιώνεις την ομάδα γύρω σου σοβαρά. Με πολλούς τρόπους. Βάζεις απέναντι τους ανισόρροπους οι οποίοι συνήθως κάνουν και το περισσότερο νταβαντούρι. Δεν επιτρέπεις στους λαίμαργους να επεκτείνουν τον προσωπικό τους χώρο. Δεν κολακεύεις και αποδίδεις εις έκαστον τα δέοντα . Δεν σε καθηλώνει η δυστυχία του διπλανού σου, απλώς σε επηρεάζει. Σε χαροποιεί η προκοπή του άλλου και δε ζηλεύεις την καλή του τύχη. Όταν εσύ είσαι ισορροπημένος δεν ενοχλείς την ομήγυρη. Μέχρι του σημείου που θα ανακαλύψουν ότι είσαι καλά. 
    Τότες θα αρχίσει : 
    Θα μαζεύονται γύρω σου, θα πέφτουνε πάνω σου, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας για να σε κάνουν ίδιο με τον μέσο όρο. Πρέπει να αντιληφθείς ότι τους ζημιώνεις και μόνον που στέκεσαι εκεί όρθιος και ισορροπημένος. Και ποιός είσαι εσύ δηλαδή ;
   Είσαι. Είσαι μια υγιής μονάδα σε έναν αρρωστημένο συρφετό.
   Η κορωνίδα των μαχών είναι η στιγμή που θα αποσπάσεις από τα νύχια των ανισόρροπων το δέμας σου και θα αναλάβεις μοναχός σου να το θεραπεύσεις , να το περιποιηθείς. Σε τούτη την απόφαση θα βρεις απέναντι, σθεναρά, εκείνους που δήθεν σε αγαπάνε.Ακόμη και ο ένας, ο σύντροφος θα σε κοιτάξει με καχυποψία.
   Όμως, για το καλό τους, για το καλό σου, για το καλό γενικώς, η καλή υγεία εκάστου ενός είναι ο πυλώνας της γενικής ισορροπίας. Μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου θα ήτανε τούτη :
    Να χωριστεί η γης σε λωρίδες. Οι ανισόρροποι να διεκδικούν μεταξύ τους το χρήμα, το φαϊ, την επιτυχία, την εξουσία και να λούζονται τα αποτελέσματα της τιτανομαχίας των βαρεμένων. Οι ισορροπημένοι να νέμονται μεταξύ τους, σε άλλη ζώνη το απόθεμα των πραγμάτων για τα οποία δίνεις συνήθως τις μικρές σου μάχες. Για να περάσει ένας ανισόρροπος στη ζώνη των ισορροπημένων να πρέπει να δεχτούν οι ανισόρροποι έναν ισορροπημένο στη θέση του ανισόρροπου που θα αποχωρήσει. Αυτό να γίνεται με μια ευρεία διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων. Πιστεύω ότι ούτε έναν ισορροπημένο δε θα δέχονταν οι ανισόρροποι στη ζώνη τους. Ένας ισορροπημένος είναι τεράστια απειλή για τους βλαμμένους.
     Θέλω να πω, δε θα χρειαζότανε κανενός είδους προστασία η επικράτεια των ισορροπημένων. Κανένας ανισόρροπος δε θα ήθελε να παρεισφρήσει ! Εαν μάλιστα τους έβαζες να βάλουν ταμπέλλα στις περιοχές τους, και οι δυό ζώνες θα είχανε την ίδια : ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    Κλείνω με μια ανακοίνωση : 
    Έχει δημιουργηθεί μια ζώνη ισορροπημένων. Λειτουργεί και πάει καλά. Ναι σου λέω ! Εάν ενδιαφέρεσαι ψάξ’ την.
     Απλά…. Όχι στο google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εντυπώσεις ;